Problém pro Sony, PSVR2 headset se neprodává, výroba byla přerušená
i Zdroj: Sony Entertainment
Novinka Problém pro Sony, PSVR2 headset se neprodává, výroba byla přerušená

Problém pro Sony, PSVR2 headset se neprodává, výroba byla přerušená

David Jiránek

David Jiránek

18. 3. 2024 14:20 9

Okolo headsetů pro virtuální realitu bylo rušno. Zatímco uživatelé porovnávají Vision Pro od Applu a Meta Quest, na PSVR2 si nikdo nevzpomněl. Zejména hráči, kteří ho nemají důvod kupovat.

Reklama

PSVR2 trápí řada problémů a za většinu může samotné Sony. Kromě celkem vysoké ceny, kterou lze vzhledem k parametrům obhájit, je to zejména využití. Headset si zapnete jen v přítomnosti PlayStationu 5 a kompatibilních her. Těch je ale jako šafránu. Hráčům se tak investice do drahých brýlí nevyplatí a PSVR2 leží na skladech v takovém počtu, že Sony zastavuje výrobu.

O informaci ohledně pozastavení výroby přišel server Bloomberg a Insider-gaming. Ohledně skladových zásob se toho moc neví, avšak podle zákulisních informací jsou prodeje PSVR2 velmi slabé a po loňském vydání klesají. Hlavním sokem v této kategorii má být Meta Quest headset s mnohem širší podporou her a aplikací.

Na PSVR2 je k exkluzivně dispozici jen pár větších her. Jde o Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain, Resident Evil Village nebo třeba Resident Evil 4. Velkou část VR her si zahrajete i na levnějších headsetech třeba od společnosti Meta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama