prijmy-gopro-se-snizily-o-40-procent
Novinka Příjmy GoPro se snížily o 40 procent

Příjmy GoPro se snížily o 40 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 11. 2016 10:30 6

Americký výrobce GoPro nezaznamenal ve třetím čtvrtletí stávajícího účetního roku dobré výsledky. Protože poptávka po akčních kamerách dlouhodobě klesá, firma skončila v čisté ztrátě 84 milionů dolarů, což je meziroční propad o 330 procent. Příjmy klesly o 40 procent na 240 milionů dolarů. Analytici přitom počítali s tržbami okolo 313 milionů.

Reklama

Lepších výsledků by měla společnost dosáhnout v posledním kvartálu letošního roku, který je pro výrobce elektroniky vždy klíčový vzhledem k vánočním svátkům. Dopomoci by ji k tomu měly nové akční kamerky Hero 5 Session a Hero 5 Black, které najdeme už i v českých obchodech. První stojí zhruba 9 000 Kč, druhou lze koupit od 11 000 Kč.

Velkým vánočním tahákem by mohl být i dron Karma, který je možné složit tak, aby se vešel do každého batohu. Kvadrokoptéra dokáže dosáhnout rychlost až 56 kilometrů za hodinu a na jedno nabití je schopná zůstat ve vzduchu až 20 minut při maximální vzdálenosti jeden kilometr. V tuzemských obchodech její cena začíná na 29 990 Kč.

Zdroj: GoPro

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama