pqi-air-card-sd-karta-s-wifi-a-slotem-pro-microsd
Novinka PQI Air Card: SD karta s WiFi a slotem pro microSD

PQI Air Card: SD karta s WiFi a slotem pro microSD

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 5. 2012 06:00 6

Společnost PQI uvedla kartu, která je naprosto odlišná od všech ostatních. Sama totiž nemá žádnou paměť pro ukládání fotek, ale pouze WiFi a slot pro microSD.

Reklama

Typ SD karty s WiFi, přes kterou by se mohly fotky ihned posílat tabletu, telefonu nebo na bezdrátový disk, tu již byl. Jmenoval se Eye-Fi. Karty ale většinou měly malou kapacitu a byly drahé. PQI nyní přišla s podobnou kartou, ale abyste na ni mohli ukládat, musíte ji vybavit ještě microSD paměťovkou s kapacitou podle vaší libosti. Air Card tedy není limitovaná vlastní kapacitou, ale můžete si po zaplnění jedné karty vložit jinou a fotit dále.


PQI Air Card: SD karta s WiFi a slotem pro microSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Air Card podporuje microSDHC karty s kapacitou až 32 GB. Pro srovnání, Eye-Fi se dělaly v kapacitách 4 a 8 GB. Karta podporuje protokoly 802.11 b/g/n a k WiFi je připojena tak dlouho, dokud je zapnuté zařízení, ve kterém je použita. Výrobce má také připravené aplikace pro chytré telefony a tablety se systémem Android a iOS, přes které se bude moci k této kartě a jejím fotografiím a videím přistupovat. Na ukázkovém videu lze vidět, že se nové fotografie ihned načítají a můžete si je ihned prohlížet. Podle výrobce může v jeden moment karta posílat data až na tři zařízení zároveň. Můžete tak fotky zálohovat na tablet, telefon a zároveň i na pevný disk. Zatím nebyla oznámena ani cena, ani datum uvedení.

 Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama