povoli-sony-opet-moznost-jinych-os-na-ps3
Software Novinka Povolí Sony opět možnost jiných OS na PS3?

Povolí Sony opět možnost jiných OS na PS3?

Martin Stančík

Martin Stančík

11. 4. 2010 12:00 11

Je možné, že Sony po nové stížnosti jednoho uživatele opět povolí možnost nainstalování jiného operačního systému na konzoli PS3.

Reklama

Nedávné kontroverzní rozhodnutí Sony, že odstraní funkci, díky které mohli uživatelé na konzoli PS3 nainstalovat jiný operační systém, vyvolalo vlnu nevole. I když většiny uživatelů konzole se změna nedotkne, ti, kteří na ní měli Linux, potěšeni jistě nebyli. Server TechSpot včera informoval o tom, že moderátor fóra NeoGAF.com se rozhodl vzít "spravedlnost do svých rukou" a využil práva, které chrání evropské zákazníky k podání stížnosti na Amazon, kde svou konzoli koupil. 

Povolí Sony opět možnost jiných OS na PS3?
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky tomu muž od Amazonu získal 84 liber aniž by musel konzoli vrátit. A to díky směrnici 1999/44 Evropské komise, která je zaměřena na prodejce (ne na  výrobce). Podle této směrnice "musí produkt po celou dobu plnit funkce, které jeho prodejce inzeroval v době prodeje zařízení." Zahraniční média nyní spekulují o tom, zda se na prodejce povalí další stížnosti a oni budou muset platit. Je tak otázkou, zda Sony raději funkci opět neobnoví.

Zdroj: Techspot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama