Podzim 2012 ve světě her – přehled nej titulů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Podzim 2012 ve světě her – přehled nej titulů

Podzim 2012 ve světě her – přehled nej titulů | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 11. 2012 03:00 32

Seznam kapitol

1. Úvod 2. XCOM: Enemy Unknown 3. Dishonored 4. Mark of the Ninja 5. Deadlight
6. Edna & Harvey: Harvey´s New Eyes, Lucius 7. FIFA Manager 2013 8. Need for Speed: Most Wanted – CG 9. Ostatní hry ve zkratce

Letošní podzim se nesl ve znamení neotřelých herních námětů, které nás velmi mile překvapily. Nechyběly nápady, atmosféra, chytlavá hratelnost. Zaostřili jsme na všechny povedené originální tituly a přinášíme tipy, co určitě stojí za to si zahrát. Nebude chybět ale ani „herní klasika“, která nás už bohužel tolik nenadchla...

Reklama

Tak a máme tu i nové Needy. Jenže důvodů k radosti zrovna moc není. Jak už jsem předeslala v úvodu článku, Need for Speed: Most Wanted – A Criterion Game je skoro zbytečná hra, která se do našeho podvědomí nezapíše zrovna nejlépe. Jde o to, že tvůrci hry se z nejasných důvodů pustili na nakloněnou plochu a začali vrtat do dobře fungujících prvků, které nahradili prvky novými.

Podzim 2012 ve světě her – přehled nej titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Herní recenzenti sice přijali tuto změnu vcelku pozitivně, na webu Metacritic se hra z jejich strany dočkala hodnocení 81%, avšak převážná většina fanoušků spíše nesouhlasně vrtí hlavou nebo dokonce rozčíleně skřípe zuby. Na nových Needech je patrná snaha o přechod k arkádovosti závodění, která však nebyla dotažená do konce.

Podzim 2012 ve světě her – přehled nej titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Pod krásnou nablýskanou slupkou městečka Fairhaven se tak spíše než komplexní herní zážitek ukrývá nekonečná prázdnota, která vás sice nutí jezdit pěkně rychle, ale nijak vás k tomu nemotivuje. Vozový park je o poznání skromnější, jak v předchozím díle a prakticky všechna auta jsou hráči k dispozici od začátku hry. Prostě si tak svištíte pěkně městem a najednou někde vidíte zaparkovanou novou káru. V tu chvíli stačí jen zajet vedle ní a zastavit a už si své pozadí vezete zase v novém.

Podzim 2012 ve světě her – přehled nej titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové NFS však selhává i na poli nejdůležitějším, což je jízdní model. Ten má za následek nedotáčivost vozu, jeho zpožděné reakce a nesmyslné chování ať z pohledu závodní arkády, tak z pohledu solidního závodního simulátoru. Asi i proto hráči na Metacritic udělili této hře pouhých 4,4 bodu. Není to špatná hra, jenom je prostě nemastná, neslaná a sama neví, kam by patřila raději – jestli mezi arkády, nebo klasické závodní simulátory.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama