pc-s-multi-gpu-budou-pribyvat
Novinka PC s multi-GPU budou přibývat

PC s multi-GPU budou přibývat

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 8. 2009 00:00 7

 Ačkoliv ne všichni mají užívání více jader v lásce, podle posledních průzkumů jde o cestu, kterou se počítače budou v budoucnosti ubírat.

Reklama

Společnost John Peddie Research uveřejnila průzkum, který tvrdí, že meziročně bude počítačů vybavených více grafickými jádry přibývat až o 83%. Do roku 2012 by tak měl být každý druhý desktopový počítač být vybaven jednou ze dvou součastně dostupných technologií pro zapojení více jader. Zapojení více grafických karet se však projeví snad ještě značněji v segmentu profesionálních pracovních stanic a v počítačích, používajících GPU pro náročné výpočty.

PC s multi-GPU budou přibývat
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie jako AMD CrossFire a nVidia SLI mají tedy podle průzkumu velice nadějnou budoucnost. Otázkou je, jak v tomto souboji ovlivní výsledky Intel s projektem Larrabee. Bohužel zdroj nezmiňuje, jak průzkum u Jon Peddie Research probíhal a jak se dostali k výsledkům, je tedy možné, že motherboard s integrovaným grafickým jádrem, který časem dostal silnějšího parťáka v podobě samostatné karty, je počítaný jako počítač s více zapojenými GPU.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama