oovoo-boji-se-skype-a-cisco
Novinka ooVoo: bojí se Skype a Cisco?

ooVoo: bojí se Skype a Cisco?

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 7. 2009 00:00 5

V poslední době jste mohli slyšet o společnosti ooVoo, která začíná být významnou konkurencí nejen pro Skype, ale také Cisco.  

Reklama

Zatímco Skype je známější, newyorská společnost ooVoo si za posledních pár let potichu vybudovala klientelu o skoro osmi milionech klientech, kteří využívají její službu v rámci které mohou vést video hovory mezi až šesti lidmi.

ooVoo: bojí se Skype a Cisco?
i Zdroj: PCTuning.cz

A nyní společnost začala nabízet novinku, díky které mohou zaměstnanci mezi sebou jednoduše sdílet plochu svého počítače a spolupracovat tak na dálku. I když služby ooVoo dříve využívali spíše jednotlivci, šéf společnosti Phillippe Schwartz nyní říká, že asi 20% klientely tvoří společnosti. ooVoo, jehož šéf doufá, že se počet jak byznysových, tak běžných zákazníků firmy v tomto roce zdvojnásobí, je velkou konkurencí například i pro Cisco, neboť jeho video konferenční systémy jsou sice perfektní, ale stojí tisíce dolarů a menší firmy si je nemohou dovolit

ooVoo: bojí se Skype a Cisco?
i Zdroj: PCTuning.cz


"Lidé díky ekonomické krizi méně cestují," říká Schwarz k tomu, proč si myslí, že jeho byznys poroste. Služba ooVoo stojí 39.95 dolarů měsíčně na osobu, nebo i méně, což záleží na počtu uživatelů ve firmě. Pro běžné předplatitele je připravena cena 17.95 dolarů měsíčně. Oproti tomu například Skype, který má asi 450 milionů uživatelů, nabízí volání mezi počítači zdarma (za hovor na telefon se platí) a možnost sdílení počítačové plochy nabízí taktéž zdarma. Problém je však v tom, že Skype neposkytuje video hovory mezi více lidmi a nenabízí možnost nahrání hovoru, což je naopak výhodou ooVoo.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama