NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Recenze NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu

NZXT Capsule – nový herní mikrofon v testu

Janek Gabriel

Janek Gabriel

8. 9. 2021 20:00

Seznam kapitol

1. Úvod, obsah balení 2. Stojan, ovládání 3. Kvalita zvuku 4. Capsule vs. konkurence 5. Zhodnocení

Nový AiO Kraken? Kdepak. NZXT se vrací mezi firmy nabízející audio produkty. Stojí jejich nový USB mikrofon určený pro tvůrce obsahu v dnešní nabité konkurenci za to?

Reklama

Značku NZXT má málokdo z nás spojenou s audio produkty, přestože se již jednou do těchto vod vydala. Nepovedlo se jí to ale úplně na jedničku a svou produktovou řadu nakonec stáhla. Po několika letech se vrací a jedním z nově nabízených produktů je také fešný mikrofon, nazvaný Capsule. Právě tomu se dnes podíváme na zoubek.

Po technické stránce se můžete těšit na kondenzátorový kardioidní mikrofon (to první značí typ, to druhé směr, odkud je brán zvuk) s připojením USB-C, audio jackem pro výstup, dvěma otočnými tlačítky na ovládání hlasitosti; to celé zabalené v celohliníkovém tělu, dle vaší volby v bílé či černé barvě. Frekvenční rozsah zařízení je od 20 Hz do 20 kHz, s 24bitovou hloubkou a sample rate 96 kHz. Podle produktové dokumentace obsahuje mikrofon také zesilovač s impedancí 16 ohmů a poměrem signálu a šumu 100 db. Hromada čísel, snad to bude dobře znít.

Jo, ten kabel má 3 metry. To kdybyste se báli, že bude krátkej. Nebude.

Po vybalení ze vskutku obří krabice na vás, stranou hromady molitanu, vykoukne fešácký mikrofon v mírně industriálním designu, který obzvláště v bílé ocení ti, jež mají celý setup laděn do stejné barvy. Obsahem balení je také stojan, násada na rameno a náhradní zadní část, sloužící k zastrčení do díry vzniklé po držáku. Vzato kolem a kolem, na první pohled skvělé. Má to tedy nějaký háček?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama