nvidia-pracuje-na-technologii-optimus-pro-linux
Software Novinka Nvidia pracuje na technologii Optimus pro Linux

Nvidia pracuje na technologii Optimus pro Linux

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

16. 9. 2012 16:00 3

Stalo se tak po té, co zakladatel Linuxu zkritizoval přístup nVidie k tomuto systému a poslal jim na kameru vztyčený prostředníček.

Reklama

Někteří pokročilí uživatelé používají nebo potřebují ke své práci operační systém Linux. Notebooky pro systéme Windows a Linux se neliší a tak stačí koupit běžný notebook a nainstalovat libovolnou distribuci. Ale v případě notebooků, které běžně podporují technologii Optimus od společnosti nVidia, byli uživatelé o toto ochuzeni a jejich notebook tak na baterie vydržel o několik hodin méně, než s touto technologií.

Nvidia pracuje na technologii Optimus pro Linux
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie Optimus se ve zkratce stará o automatické inteligentní přepínání dedikované grafické karty nVidia a integrované grafiky Intel, díky které se ušetřilo mnoho energie, a zvýšila výdrž. Nyní se již zdá, že ovladače a programy pro Optimus nVidia připravila i pro Linux. Informoval o tom jeden programátor na fóru, kde jeden programátor hledal pomoc se svým projektem, spíš neoficiální technologií Optimus. Odpověď zaměstnance nVidia byla taková, že je to možné, funguje to a že to již mají hotové.

Nepřehlédněte

Zakladatel Linuxu Linus Benedict Torvalds se tvrdě opřel do společnosti Nvidia

Vše se stalo po nedávném vyjádření zakladatele platformy Linux, Linuse Benedicta Torvaldse, že nVidia absolutně nepodporuje tuto platformu a že by se nad sebou měla zamyslet. Nemalá část uživatelů Linuxu by tak mohla zajásat a mohli by tak pracovat na baterie o nějakou dobu déle.

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama