nove-lumie-s-windows-10-mobile-microsoft-predstavi-6-rijna
Novinka Nové Lumie s Windows 10 Mobile Microsoft představí 6. října

Nové Lumie s Windows 10 Mobile Microsoft představí 6. října

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 9. 2015 21:45 2

Letošní 6. říjen bude pro americkou společnost Microsoft důležité datum. Redmondský gigant totiž v New Yorku představí nové smartphony řady Lumia a tablet Microsoft Surface 4 Pro, který má výbavou zastínit i nedávno představený iPad Pro.

Reklama

O dvou špičkových chystaných Lumiích se mluví již delší dobu a známa je i jejich výbava. Oba dva modely mají mít kvalitní dvacetimegapixelové PureView fotoaparáty, nový konektor USB Type-C a podporu bezdrátového nabíjení Qi.

Větší Lumia 950XL má dostat 5,7palcový 2K displej a používat osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810. Menší 5,2palcová Lumia 950 potom nabídne šestijádrový Snapdragon 808. Operační paměť bude mít v obou případech kapacitu 3 GB, uživatelská potom 32 GB. Oba telefony budou také podporovat paměťové karty a zaujmout by měly i čtečkou duhovky a akumulátory s kapacitou 3 000 mAh, respektive 3 300 mAh.

Microsoft na plánované tiskové konferenci představí také tablet Surface 4 Pro s šestou generací procesorů Skylake od Intelu. A ukázat by se měl i vylepšený fitness náramek Microsoft Band. Celou událost bude možné sledovat živě 6. října v 16 hodin našeho času na oficiálním webu výrobce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama