nove-geforce-mozna-az-v-dubnu
Novinka Nové GeForce možná až v dubnu

Nové GeForce možná až v dubnu

Michal Kleman

Michal Kleman

24. 11. 2009 17:00 25

Jelikož nVidia šetří informacemi o nových herních grafikách GeForce, které mají být postaveny na jádře Fermi (aka GF100), můžeme na internetu najít mnoho spekulací z různých zdrojů. Kdy se tedy dočkáme DX11 karet od nVidie?

Reklama

Začneme pozitivně. Fuad Abazovic z Fudzilly tvrdí, odkazujíce se na mnohé (samozřejmě nezmíněné) zdroje, že nové karty se dostanou do distribuce během ledna (Január) roku 2010. Nemá tedy jít o paper-launch, Fuad slibuje reálnou dostupnost těchto karet a prý by neměl být problém si jednu high-endovou Geforce s jádrem Fermi pořídit. Přesné datum launche není zmíněno, vypuštění však neproběhne během CES 2010 (7.-10. 1.), ale později během ledna.

Nové GeForce možná až v dubnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Opačný názor hlásá server HardOCP. Ten bych považoval za spolehlivější, přeci jen redaktoři Fudzilly ještě nedávno tvrdili, že nové GeForce se dostanou na trh během prosince (December) 2009. Na druhou stranu, informace serveru HardOCP mi příjdou krapet přitažené za vlasy. První prototypy karet Fermi již prý měly být odeslány partnerům, nové jádro však stále není připravené aby prošlo rukama dalších vývojářů. Kdy tedy budou nové karty na trhu? Distribuce by měla započít na úplném konci února (Február), a to při nejlepším. nVidia je prý na dobré cestě propást i tento termín. Na trh se karty dostanou pravděpodobně nejdříve v březnu (Marec), a jejich množství bude i v té době relativně nízké.

HardOCP se mimoto zmiňuje o duální verzi této karty. Bohužel konkrétní informace jsou dost sporadické a jejich důležitost je téměř nulová. Karta s dvěma jádry GF100 ponese název Gemini. Výběr jména mi příjde poněkud zvláštní - Gemini je totiž také nepříliš úspěšný projekt AMD pro dva grafické čipy na dvou PCB, přičemž šlo stále o jednu kartu. Krom toho však "gemini" znamená blíženci, z tohoto pohledu jde o název trefný.

Podle Fudzilla, HardOCP a VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama