nova-konzole-huawei-tron-pouziva-android-a-cipset-nvidia-tegra-4
Novinka Nová konzole Huawei Tron používá Android a čipset nVidia Tegra 4

Nová konzole Huawei Tron používá Android a čipset nVidia Tegra 4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 1. 2014 14:30

Do boje na poli konzolí s Androidem vstupuje také výrobce Huawei, který na veletrhu v Las Vegas představil své vlastní herní řešení. Jmenuje se Tron, zvládne připojení k internetu a televizoru s vysokým rozlišením.

Reklama

Nová konzole Huawei má být levnou alternativou pro obývací pokoje. Podle současných specifikací Tron nabídne čtyřjádrový procesor Tegra 4, operační paměť o velikosti 2 GB a uživatelské úložiště o kapacitě 16 GB nebo 32 GB. Systém Android je reprezentován verzí 4.2.3 Jelly Bean.

Tron má podporovat také technologie WiFi 802.11 a/c, Bluetooth 3.0 a USB 3.0. K internetu konzoli bude možné připojit prostřednictvím ethernet konektoru. Pro připojení k televizoru poslouží HDMI.

Ovladač, jemuž nechybí žádné důležité prvky, se podobá tomu, který je dodáván ke konkurenčnímu produktu Ouya. Má však větší a tedy i výraznější touchpad.

Konzole Huawei Tron má být v prodeji za 120 dolarů, tedy přibližně za 2 400 korun. Pokud se ptáte kdy a zda bude dostupná i v Evropě, tak na to vám zatím neumíme odpovědět.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama