nokia-dava-sbohem-nazvu-symbian-nyni-uz-jen-nokia-belle
Novinka Nokia dává sbohem názvu Symbian, nyní už jen Nokia Belle

Nokia dává sbohem názvu Symbian, nyní už jen Nokia Belle

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

24. 12. 2011 09:00 16

Nejnovější verze operačního systému Symbian přijde o své známé jméno a stane se z něj Nokia Belle. Finský výrobce si od toho slibuje lepší prodeje.

Reklama

Dříve nejrozšířenější operační systém pro chytré telefony se po nástupu dotykových zařízení dostal do problémů a přestalo se mu dařit. Nokia se s tím delší dobu snažila bojovat, žádný výraznější krok však nepřicházel a konkurence v podobě Androidu a iOS získávala čím dál pevnější podíl na trhu. Přestože jsou dnešní verze Symbianu povedené a vcelku se jedná o slušný OS, uživatelé v některých částech světa vidí Symbian jako "ten špatný".

Nokia dává sbohem názvu Symbian, nyní už jen Nokia Belle
i Zdroj: PCTuning.cz

To se Nokia rozhodla vyřešit jednoduchým krokem. Symbian Belle přijde o dlouholetý název a Finové budou spoléhat na sílu značku Nokia. Název Nokia Belle by měl přitáhnout i zákazníky, kteří se telefonům se Symbianem až doposud vyhýbali. Přes problémy s prodejem je podle společnosti Gartner druhým nejrozšířenějším OS hned za Androidem a ve třetím kvartálu tohoto roku bylo prodáno 19,5 milionů smartphonů se Symbianem, což pro Nokii znamená 17% podíl na trhu se smartphony.

V únoru 2012 začne Nokia nabízet aktualizaci softwaru pro stávající zákazníky, přičemž nově vyrobené verze telefonů N8, C7 a C6-01, již mají předinstalovaný systém Nokia Belle. Finský výrobce díky spolupráci s Microsoftem pomalu začíná sázet i na nadějnou platformu Windows Phone, která má obrovský potenciál a postupem času se má stát jedničkou v zařízeních Nokia. O tom, jaký mobilní operační systém máte nejraději, můžete hlasovat v naší aktuální anketě na titulní straně magazínu.

Anketa: Jaký operační systém pro chytré telefony máte nejraději?

Zdroj: Ubergizmo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama