next-gen-konzole-budou-desetkrat-vykonnejsi-nez-ty-soucasne-tvrdi-john-carmack
Novinka Next-gen konzole budou desetkrát výkonnější než ty současné, tvrdí John Carmack

Next-gen konzole budou desetkrát výkonnější než ty současné, tvrdí John Carmack

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 6. 2011 12:20 54

Vývojáři se prý budou muset snažit, aby hry měly lepší grafiku, jinak nový hardware nikdo nebude kupovat. Kromě toho je přesvědčen o tom, že potenciál nových zařízení nebude vyčerpán po dobu deseti let od jejich uvedení.

Reklama

Příští generace videoherních konzolí bude zhruba desetkrát výkonnější než současný Xbox 360 a PlayStation 3, myslí si John Carmack, legenda a zakladatel herního studia id Software.

Podle něj konzole nové generace přijdou na trh během několika příštích let a nabídnou až desetkrát vyšší výkon. „Po jejích uvedení bude trvat minimálně dalších deset let, než vývojáři využijí jejich plný potenciál. Pokud by tomu bylo jinak, velmi bych se divil,“ tvrdil v rozhovoru pro server Eurogamer.

A také je přesvědčen o tom, že herní studia budou muset vyvinout mnohem větší aktivitu a kreativitu než je tomu doposud, protože pokud hry nebudou po vizuální stránce vypadat podstatně lépe, nic lidi nebude nutit k tomu, aby nový hardware kupovali.

Co se týče nástupce Xboxu, dostupné informace naznačují, že Microsoft na něm již skutečně pracuje. V průběhu března se totiž na serveru LinkedIn objevil inzerát, v němž hledal vývojáře pro tvorbu nové konzole. Má se za to, že pokud vše půjde hladce, představí ji na veletrhu E3 příští rok.

Nepřehlédněte:

Next-gen konzole budou desetkrát výkonnější než ty současné, tvrdí John Carmack
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PSU

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama