nest-protect-chytry-detektor-koure-ktery-propojite-s-mobily
Novinka Nest Protect: Chytrý detektor kouře, který propojíte s mobily

Nest Protect: Chytrý detektor kouře, který propojíte s mobily

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

20. 6. 2015 12:00

Nest oznámila druhou generaci chytrého detektoru kouře s názvem Nest Protect. Novinka od Nestu je technicky vyspělejší, nežli její předchůdce. To znamená především schopnost rychlejšího rozpoznávání kouře, což je velmi důležité hlavně při detekování kouře v moderních budovách s rychlo hořícími materiály moderních.

Reklama

Díky hardwarové přestavbě zařízení je Nest Protect o 11% menší a to i přestože obsahuje několik čidel navíc. K dispozici je také tzv. „kouřová komara“, která přístroj chrání před vstupem prachu a hmyzu. 

Nest Protect: Chytrý detektor kouře, který propojíte s mobily
i Zdroj: PCTuning.cz

Nest Protect má dále vestavěný mikrofon, který dokáže zkontrolovat, zdali správně funguje upozorňování na přítomnost kouře zvukovým alarmem. Automatická kontrola přitom bude probíhat v čase, kdy se doma nikdo nebude nacházet, abychom nebyli rušeni.

Nest Protect půjde propojit s mobilní aplikací, skrze niž budeme moci pohodlně ztlumit alarm. A dále s ostatními výrobky společnosti Nest, především pak s chytrým termostatem, který se v případě detekce kouře dokáže sám vypnout. Velká novinka se bude týkat i kontroly teploty vašeho domova. Pokud její úroveň překročí horní či spodní hranici, chytré zařízení se o její regulaci postará samo. To může být praktické například v případě, že doma máte nějaké zvířecí mazlíčky, u nichž hrozí, že by se přehřáli, nebo například nastydli v promrzlém domě.

Cena Nest Protect druhé generace byla stanovená na 99 dolarů (cca 2400 Kč).

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama