nejzelenejsi-disk-do-notebooku-od-hitachi
Novinka Nejzelenější disk do notebooku od Hitachi

Nejzelenější disk do notebooku od Hitachi

Michal Mitrega

Michal Mitrega

11. 11. 2008 00:00 13

Hitachi představuje novou řadu 2,5-palcových disků, které jsou výjimečné hardwarovým šifrovaním a nejnižším odběrem v zátěži ze všech HDD na trhu.

Reklama

Hitachi Travelstar 5K500.B je SATA-II pevný disk s 5400 otáčkami za minutu, který nabízí kapacitu od 120GB až po 500GB. Největší disk má přitom jen dvě 250GB plotny. Disk má průměrný vyhledávací čas 12ms a je vybaven 8MB pamětí.

Nejzelenější disk do notebooku od Hitachi
i Zdroj: PCTuning.cz

K 5K500.B patří i hardwarové šifrování Bulk Data Encryption zapisující šifrovací klíč přímo na disk. Tato technologie také umožňuje ověřit klíč už přet nabootováním systému. Hitachi tak konkuruje společnostem WD, Seagate a Fujitsu, které také nedávno představily nové řady disků s hardwarovým šifrováním.

Travelstar 5K500.B má spotřebu pouhých 1,4W při čtení a při zápisu. V klidu pak spotřeba klesá až k 0,5W. Disk je vyráběn zcela bez halogenů a může se pochlubit hlučností 2,4 belů v klidu a 2,6 belů při zápisu. Výrobci disků a chladičů by se mohli sjednotit, jestli udávat hlučnost s dB nebo v Belech - usnadnili by tak uživatelům výběr.

Zdroj: Hitachi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama