nastroje-pro-testy-a-upravy-dvd-rw-mechanik
Úložná zařízení Článek Nástroje pro testy a úpravy DVD/RW mechanik

Nástroje pro testy a úpravy DVD/RW mechanik | Kapitola 4

Sonoluca

Sonoluca

10. 7. 2007 01:00 21

Seznam kapitol

1. Nástroje pro DVD/RW mechaniky - Lite-On 2. Nástroje pro DVD/RW mechaniky - BenQ 3. Nástroje pro DVD/RW mechaniky - Plextor 4. Nástroje pro DVD/RW mechaniky - LG
5. Alchymie zápisu - MediaCodeSpeedEdit 6. Další nástroje - OmniPatcher, EEPROM Utility, DVDScan... 7. Nero Utilites

Není žádným tajemstvím, že v průběhu doby se optické CD / DVD mechaniky proměnily ve zcela svébytné specializované "počítače v počítači" - výměna jejich vnitřního firmware většinu z Vás určitě nepřekvapí. A když už někde máme, byť jednoúčelové, procesory, tak proč s nimi nenavázat spojení? Dnes představené programy komunikují s interními procesory optických mechanik a pokouší se z nich dostat funkce nad rámec běžné normy.

Reklama

Spojení Hitachi a LG (Hitachi LG Data Storage) dalo vzniknout už pěkné řádce mechanik. S trochou nadsázky by se dalo říci, že chrlí jednu za druhou (zejména v posledních letech). Během svého působení se toto duo propracovala až do pozice největšího producenta optických mechanik na světě a i zarytí odpůrci této značky musí alespoň připustit, že HLDS je v současné době tím, kdo tlačí vývoj optik kupředu (i Blu-Ray mechaniky jsou toho zdárným příkladem). HLDS je také jediným výrobcem mechanik se dvěma vývojovými týmy – jeden pracuje na mechanikách s čipsetem Renesas (většina modelů), druhý na mechanikách s čipsetem Panasonic.

SecurDisc

I když u mechanik LG se nesetkáte s podobnými "low-level" utilitami, jako v případě dříve zmíněných firem (Lite-On, BenQ, Plextor), přece jen, tak jako většina firem z branže i LG teď přispělo něčím vlastním a to novinkou zvanou – SecurDisc. Tato technologie vznikla ve spolupráci s firmou Nero a jde o kombinaci hardwaru (první takovouto mechanikou je H55N) a softwaru (Nero), jejímž výsledkem je zabezpečení a ochrana citlivých dat.

Nástroje pro testy a úpravy DVD/RW mechanik
i Zdroj: PCTuning.cz

Bezpečností funkce jsou následující:

  • Password Encryption – ochrana dat heslem (min. 16 znaků)

  • Disc Creator Authentication – připojení digitálního podpisu k datům pro ověření jejich pravosti (heslo i digitální podpis lze použít současně)

  • Integrity Checker – kontrolními součty dochází k detekci změn v zapsaných datech a ověření jejich čitelnosti

  • Data Insurance – duplicitní zápis pro zvýšení spolehlivosti/životnosti zálohy

Nástroje pro testy a úpravy DVD/RW mechanik
i Zdroj: PCTuning.cz

Zápis lze provádět pouze pomocí Nero Express (od verze 7.4.909.0), pro čtení na jakékoli mechanice je pak nezbytné InCD Reader (od verze 5.5). SecurDisc lze použit na všechny typy CD a DVD (včetně DVD-RAM).

Nástroje pro testy a úpravy DVD/RW mechanik
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama