na-velikosti-pry-zalezi-pny-uvede-male-usb-flash-disky-se-snurkou
Novinka Na velikosti prý záleží. PNY uvede malé USB flash disky se šňůrkou

Na velikosti prý záleží. PNY uvede malé USB flash disky se šňůrkou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 12. 2011 12:00 4

Po Kingstonu představil vlastní řadu miniaturních USB flash disků s kapacitou až 32 GB další známý výrobce. Malé disky jsou údajně odolné i proti vodě, prachu a fyzickému nárazu.

Reklama

Další titěrné USB flash disky si připravila společnost PNY Technologies. V příštích dnech začne nabízet novinku s označením HP v240b/v240g; s jedním z největších výrobců počítačů totiž úzce spolupracuje od roku 2008.

Nepřehlédněte:

Kingston prodává malý USB flash disk DataTraveler Micro

Pouzdro miniaturního disku je pogumované a má modrou barvu. Na vrchní odnímatelné části, která chrání USB konektor, můžete vidět logo výrobce a také označení velikosti. Deklarována je výrobcem odolnost proti prachu, vodě i nárazům.

Klíčenka měří 31 × 16 × 7 mm, váží okolo 4 gramů. V prodeji bude v kapacitách 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB a 32 GB. Její připojení s popčítačem je realizováno pomocí rozhraní USB 2.0, tedy nečekejte nijak zvlášť vysoké přenosové rychlosti.

Ve zprávě na serveru techPowerUp! se uvádí, že sekvenční rychlost čtení a zápisu je 14/18 MB/s (vyšší rychlost platí pro varianty s 16 GB a 32 GB), respektive 4/8 MB/s. Při kopírování souborů o velikosti několika gigabajtů si tak stihnete udělat i kávu. Abychom ale výrobci zase nekřivdili, v tomhle případě jde spíše o rozměry než rychlost.

Na velikosti prý záleží. PNY uvede malé USB flash disky se šňůrkou
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama