murdoch-odepsal-254-milionu-dolaru-kvuli-myspace
Novinka Murdoch odepsal 254 milionů dolarů kvůli MySpace

Murdoch odepsal 254 milionů dolarů kvůli MySpace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 8. 2011 14:00 4

Služby, od které uživatelé dávají ruce pryč, se raději nedávno s velkou ztrátou zbavil. MySpace odkoupila společnost Specific Media, v níž pracuje i americký herec Timberlake.

Reklama

Mediální společnost magnáta Ruperta Murdocha – News Corporation, která v minulých týdnech čelila skandálu kolem odposlechů mobilních telefonů, oznámila výsledky hospodaření. Tržby ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku vzrostly o jedenáct procent na 8,96 mld. dolarů. Zisk z běžné činnosti dosáhl 982 milionů dolarů.

Velmi výrazně naopak poklesl čistý zisk, za což může odpis 254 milionů dolarů v souvislosti s investicí do služby MySpace, kterou počátkem čevence za 35 milionů dolarů odkoupila firma Specific Media, v níž pracuje zpěvák a herec Justin Timberlake. Čistý zisk se meziročně snížil o 22 procent.

Před šesti lety za MySpace mediální magnát zaplatil 580 milionů. Služba, která měla kdysi skoro 80 miliónů uživatelů, ztrácí měsíčně skoro deset procent uživatelů. A zatím to nevypadá, že se pád podaří zastavit.

Nepřehlédněte:

LulzSec hacknuli britský bulvár The Sun. Na Twitteru se chlubili: „jejich admini prohrávají. Naše loď přistává“

Pokud bychom chtěli být skodolibí, tak bychom napsali, že už to má za sebou, protože vyšla z módy, což v budoucnosti jistě čeká i Facebook, který byl hlavní příčinou jejího pádu. Otázkou pouze zůstává, za jak dlouho.

Murdoch odepsal 254 milionů dolarů kvůli MySpace
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama