msi-uvedla-gtx-480-s-efektivnim-chladicem-twin-frozr-ii
Novinka MSI uvedla GTX 480 s efektivním chladičem Twin Frozr II

MSI uvedla GTX 480 s efektivním chladičem Twin Frozr II

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2010 12:00 5

Oproti základní kartě je vybavena lepším chlazením a kvalitnějšími součástkami.

Reklama

V poslední době nesmírně aktivní výrobce MSI představil svou nejnovější grafickou kartu s postavenou na jádru GF100. GeForce GTX 480 Twin Frozr II je nereferenční model osazený dvouslotovým chladičem stejnojmenného názvu, který by měl chladit efektivněji (až o 14°C) a také vyluzovat méně hluku (4 dBA). Teplo do hustého žebrování poté rozvádí pět 8mm heat-pipe trubiček, které MSI kvůli účinnějšímu marketingu pojmenovalo jako SuperPipe.

Masivní konstrukce je následně ofukována dvěma 80mm ventilátory s PWM regulací. Pro stavbu akcelerátoru ze speciální edice byly použity výkonné součástky souhrnně označované názvem Military Class: tzn. vysokokapacitní kondenzátory na bázi polymeru (Hi-c CAP's), kondenzátory s pevným dielektrikem (Solid CAP) či speciální cívky s nízkým zahříváním (Solid State Chokes).

MSI uvedla GTX 480 s efektivním chladičem Twin Frozr II
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI zklamala hlavně výslednými frekvencemi, které se od těch referenčních, navzdory masivnímu chlazení, nepohnuly ani o píď. Jádro GPU tak pracuje na standardních 700 MHz, 480 CUDA procesorů na 1401 MHz a 1536 MB GDDR5 paměti na 3696 MHz. Připojení k monitoru lze praktikovat skrze dva DVI a jeden HDMI (1.3a) výstup. Grafika je momentálně zalistována v internetovém obchodě Newegg za cenu 499 dolarů (9.006 Kč).

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama