msi-mega-865-zabavni-a-herni-masinka
Hardware Článek MSI MEGA 865, zábavní a herní mašinka

MSI MEGA 865, zábavní a herní mašinka | Kapitola 8

Dedek Jan

Dedek Jan

6. 4. 2004 00:00 29

Seznam kapitol

1. Představení "MSIčka" 2. Design 3. Jak to vypadá uvnitř - celkový pohled 4. Jak to vypadá uvnitř - "fičůrky"
5. Hi-Fi režim & BIOS 6. Výkon černého koně 7. Početní testy 8. Závěr

Na CeBitu firma MSI představila svou multimediální novinku barebone system MSI MEGA 865. Firma MSI jde svou vlastní cestou a její barebone systémy mají osobitý design a známé jsou především svým duálním systémem. Její MEGA 865 funguje, buď jako Hi-Fi centrum s možností přehrávání MP3, nebo jako osobní minipočítač. Netroufám si posoudit jestli je tato cesta správná, ale toto řešení je velmi zajímavé a hlavně plně "funkční". Určitě jste zvědaví co všechno se za názvem MEGA 865 skrývá, tak se na to podívejme.

Reklama

Hodnocení

MSI MEGA 865 je opravdu povedený kousek, neřadí se do běžné řady barebonků, ale vyčnívá z ní svojí dualitou. Práce ve dvou režimech - Hi-Fi a PC - je jeho velkou výhodou oproti konkurenci.

Tuto výhodu smazává trochu nešikovné umístění slotu AGP a následná problémová instalace hi-end grafických karet, které by výkon dozajista povýšily. Z to plyne, že pro hráče není tohle PC dobrou volbou, při osazení výkonnější karty, částečně zabráníte přístupu vzduchu k chladiči CPU a procesor se bude docela dost zahřívat.

MSI MEGA 865, zábavní a herní mašinka
i Zdroj: PCTuning.cz

Naopak dobrou volbou je pro ostatní, vychutnáte si svá hudební CD, MP3 a AM/FM rádio v režimu Hi-Fi (napájení jde přímo do Hi-Fi části, nepracuje zdroj, žádný ventilátor a systém nevydává žádný hluk). MEGA 865 je dostatečně výkonné pro kancelářskou práci, sledování filmů (DivX, DVD) a podobnou práci.

A kolik Vás to celé bude stát? Dnes najdete tento výrobek ve většině internetových i kamenných obchodech za cenu pod 9000,- Kč. Myslíme si, že je to cena přiměřená.

MSI MEGA 865 je rozhodně velmi povedená mašinka, ale jako svého uživatele vylučuje velkou hráčskou komunitu. Ostatní si jistě přijdou na své a barebonek pro ně odvede velmi dobrou práci, za kterou se nemusí stydět a svým výkonem se může srovnávat s  klasickými velkými "písíčky".

Za poskytnutí barebonka k testu děkujeme firmě LEVI International

MSI MEGA 865, zábavní a herní mašinka
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama