mini-pc-brix-s-soc-bay-trail-od-gigabyte-rozebran-nema-zadne-pohyblive-casti
Novinka Mini PC BRIX s SoC "Bay Trail" od Gigabyte rozebrán, nemá žádné pohyblivé části

Mini PC BRIX s SoC "Bay Trail" od Gigabyte rozebrán, nemá žádné pohyblivé části

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 5. 2014 14:00 2

Poslední přírůstek do série miniatruních PC BRIX od společnosti Gigabyte, který je založen na SoC Intel Celeron "Bay Trail", byl rozebrán a bylo potvrzeno, že v sobě nemá žádní pohyblivé části, je tudíž naprosto tichý. Toto mini PC by mělo dále potěšit také svojí cenou. 

Reklama

Toto miniaturní PC s rozměry 56 × 107 × 114 mm má kódové označení GB-BXBT-2807 a je vystavěno na zmíněném SoC Intel Celeron N2807, které je ochlazováno pomocí robustního hliníkového chladiče. Pasivní chlazení bohatě stačí, protože jmenovité TDP tohoto procesoru je pouhých 4,3 W. Čip má dvě jádra a nabízí frekvenci 1,57 GHz. Turbo Boost frekvence potom může dosahovat až 2,17 GHz. Součástí čipu je přirozeně také grafická část Intel HD Graphics se základní frekvencí 313 MHz a maximální burst frekvencí 750 MHz.  

Mini PC BRIX s SoC "Bay Trail" od Gigabyte rozebrán, nemá žádné pohyblivé části
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Kromě toho je systém vybaven jedním SO-DIMM slotem s podporou připojení pamětí DDR3L, které mohou mít kapacitu až 8 GB. Další konektivita základní desky zahrnuje jeden mPCIe slot, do něhož je umístěna Wi-Fi/Bluetooth 4.0 karta, a jeden port SATA II (3 Gb/s), který umožňuje připojení 2,5palcového pevného či SSD disku s šířkou 7 nebo 9,5 mm. 

Mini PC BRIX s SoC "Bay Trail" od Gigabyte rozebrán, nemá žádné pohyblivé části
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mezi vnější konektory patří jeden port USB 3.0, dva porty USB 2.0, stereofonní HD audio konektory (zvuková karta Realtek ALC283), zobrazovací výstupy D-Sub a HDMI a také jeden gigabitový ethernetový port, který je řízen síťovým čipem Realtek RTL8111G. Systém nabízí také možnost přidělání na zeď nebo na zadní stranu monitoru pomocí montážního systmu VESA. Pro zabezpečení mini PC proti krádeži je systém vybaven také slotem Kensington Lock. 

Cena nového mini PC BRIX GB-BXBT-2807 by se na evropském trhu měla pohybovat kolem 120 euro, tedy přibližně 3 300 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama