microsoft-xbox-durango-bude-vyrazne-podporovat-hlasove-ovladani
Novinka Microsoft Xbox Durango bude výrazně podporovat hlasové ovládání

Microsoft Xbox Durango bude výrazně podporovat hlasové ovládání

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

7. 2. 2013 19:00 13

Nová konzole od společnosti Microsoft bude mít podle serveru TheVerge a jeho zdrojů výraznou podporu hlasového ovládání. Kromě toho by měla mít konzole, kterou doposud známe pod kódovým označením Durango, schopnost hlasového volání pomocí programu Skype. Dále by měla tato konzole umět převádět hlas do textové podoby. 

Reklama

Nový Xbox by měl reagovat na příkazy jako Xbox on pro zapnutí anebo what are my friends playing pro zobrazení seznamu přátel. Pomocí hlasového ovládání byste měli být schopni i vyhledávat. Samozřejmě to bude chtít trochu té angličtiny, ale to není nic, co by soudobá generace nezvládla.

Microsoft Xbox Durango bude výrazně podporovat hlasové ovládání
i Zdroj: PCTuning.cz


Durango, koncept

Dále prý Microsoft zkoumá možnosti ovladače Kinect, který by mohl zaznamenat lidi v místnosti a na základě vysloveného dotazu na multiplayerovou hru by mohla konzole nějakou vhodnou vybrat.

Z dalších vychytávek by měla konzole podporovat obnovení přehrávání videa po hlasovém požadavku anebo také umět převádět hlas do textové podoby. Obecně se také předpokládá, že by jste si na novém Xboxu měli moci zavolat pomocí programu Skype.

Některé zdroje naznačují, že by měl Microsoft nový Xbox představit ještě před letošní E3. No, uvidíme. Každopádně v prodeji by se měl nový Xbox objevit do konce tohoto roku.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama