mediatek-pracuje-na-10-a-12jadrovych-mobilnich-procesorech
Novinka MediaTek pracuje na 10 a 12jádrových mobilních procesorech

MediaTek pracuje na 10 a 12jádrových mobilních procesorech

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 1. 2015 12:00 23

Většina současných vlajkových lodí různých výrobců mobilních "chytrých" zařízení stále využívá čtyřjádrové procesory. Pomalu se však na trhu etablují také zařízení s osmijádrovými SoC, za jejichž výrobou většinou stojí čínské značky. Značná část procesorů pro tato zařízení pochází z výroby společnosti MediaTek, která chce nyní počet jader mobilních procesorů ještě zvýšit.

Reklama

Pokud jste čekali, že se vývoj SoC pro chytré telefony a tablety na nějakou dobu zastaví na využití osmi procesorových jader, byli jste na omylu. Poslední zprávy totiž naznačují, že společnost MediaTek již nyní pracuje na mobilních procesorech (SoC) s 10 a 12 jádry, které by měly na trh dorazit ještě letos. 

MediaTek pracuje na 10 a 12jádrových mobilních procesorech
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Otázkou zůstává, zda má strategie zvyšování počtu procesorových jader vůbec praktické využití vzhledem k tomu, že většina mobilních a dokonce i desktopových aplikací jen zřídkakdy využije všechna čtyři jádra. To je důvodem proč se například výrobce čipsetů Snapdragon, společnost Qualcomm vydává opačnou cestou, kdy se namísto zvyšování počtu zaměřuje na výrobu výkonnějších čipů, potažmo jader s vyšší frekvencí. Podobný přístup má ostatně již několik let také společnost Apple.

MediaTek má však evidentně odlišnou strategii. 

Zdroj: MyDrivers

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama