matx-p55-deska-od-foxconnu
Novinka mATX P55 deska od Foxconnu

mATX P55 deska od Foxconnu

Michal Kleman

Michal Kleman

24. 8. 2009 00:00 11

 Společnost Foxconn představila novou základní desku formátu microATX, která je určena pro procesory Lynnfield.

Reklama

Už jeden takovýto kus jsme mohli vidět v podání Asusu, konkrétně jde o model Maximus III Gene, jeho cena však bude pravděpodobně dost vysaká, vzhledem k tomu, že jde o high-endovou řadu. Na rozdíl od toho Foxconn P55MX by se měl vyznačovat nižší cenou při zachování velice podobných schopností.

mATX P55 deska od Foxconnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak už název napovídá, tato deska používá čipovou sadu Intel P55. Patice LGA 1156 je určena pro procesory Core i5/i7 s jádry Lynnfield. Na této desce najdete pouze dva paměťové sloty, ale tripple-channel je stejně určen jen pro high-endové procesory Bloomfield. Za nevýhodu oproti zmiňované desce Asusu by se dal považovat pouze jeden PCIe x16 slot.

Samozřemostí je pak gigabitový Ethernet, osmikanálový zvukový výstup a šest SATA 3.0 portů. Nic moc speciálního od této desky nečekejte, Foxconn se při výrobě modelu P55MX opravdu soustředil na stlačení ceny. Podobné desky v podání ostatních výrobců pravděpodobně uvidíme již brzy, ještě si počkat na oficiální vypuštění procesorů Intel Core i5 ve zbytku světa kromě Taiwanu.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama