macbook-pro-dostane-displej-s-vyssim-rozlisenim
Apple Novinka MacBook Pro dostane displej s vyšším rozlišením

MacBook Pro dostane displej s vyšším rozlišením

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

26. 3. 2012 12:00 71

Displej s vysokou hustotou pixelů na jeden čtvereční palec od Applu je známý jako Retina. Používají ho iPhony čtvrté řady a taký nový iPad.  

Reklama

Portflio zařízení od Applu, které nabízejí takto vysoké rozlišení se již brzy rozroste o notebooky. Není tajemstvím, že OS X 10.8 nabízí v nastavení takzvané HiDPI módy pro vyšší rozlišení. Je tedy nasnadě přemýšlet o tom, proč je takové nastavení dostupné. Podle zvěstí které kolují na internetu, se Apple chystá dodat Retina displeje do svých MacBooků Pro, a to už příští měsíc.

MacBook Pro dostane displej s vyšším rozlišením
i Zdroj: PCTuning.cz

Apple totiž v dubnu chytá uvedení nového Macbooku Pro, který se na první pohled blíží řadě Air. Nejpodstatnější změnou v Pro řadě bude absence optické mechaniky. To by mělo být podle spekulantů z důvodu ušetření místa pro větší baterii notebooku, který by s Retina displejem spotřebovával více elektrické energie, než s tím klasickým.

Nepřehlédněte:
Apple představil nový iPad s Retina displejem. Je ještě více magický
Intel chce ultrabooky postavené na Ivy Bridge s rozlišením 2560 × 1600 pixelů

Není ovšem pravděpodobné, že by displeje v noteboocích dosahovali rozlišení jaké mají zařízení do ruky. Monitor u počítače / notebooku mají uživatele běžně vzdálený dál od svých očí, než když jej drží v ruce. Oko má své limity, kdy už jemnější rastr zkrátka nerozezná. Výhodou displejů kromě drobnějšího rozlišení by měla být zvýšená saturace barev.

Jako první se nového displeje dočká 15" MacBook Pro.

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama