logitech-mx1100-luxusni-kamarad-v-kancelari
Hardware Článek Logitech MX1100 - luxusní kamarád v kanceláři

Logitech MX1100 - luxusní kamarád v kanceláři | Kapitola 4

Filip Eckstein

Filip Eckstein

6. 1. 2009 08:00 22

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. První dojem a předchozí modely 3. Ergonomie, tlačítka a technologie 4. Senzor 5. Software 6. MX1100 v praxi a závěr

Dnešní článek zase pro změnu věnujeme myšce z trochu jiného soudku, naši pozornost totiž věnujeme kancelářské novince z dílen společnosti Logitech. Jednat se bude o nástupce dosud stále aktuální a zřejmě také nejluxusnější kancelářské myšky na trhu - MX Revolution. Představuje snad MX1100 v dnešní době lepší volbu? ...nebo jde snad jen o další marketingový tah?

Reklama

S tím, že nebude bezdrátová kancelářská myšky podávat bůhvíjak výtečné výsledky, co se odezvy senzoru týká, musí počítat snad každý uživatel, který by o novou MX1100 mohl jevit byť jen sebemenší zájem. Naměřená hodnota je pak skutečně výsledkem "pouhé" kancelářské myši - průměrně 123Hz totiž opravdu není mnoho (alespoň pro náročné hráče).

DirectInput Mouse Hz test

Logitech MX1100 - luxusní kamarád v kanceláři
i Zdroj: PCTuning.cz

MouseRate Checker test

Logitech MX1100 - luxusní kamarád v kanceláři
i Zdroj: PCTuning.cz

povrch

váha (max. bodů)

herní podložka - látková (Qck Steel)10 bodů
herní podložka - plastová (Raptor-Gaming)10 bodů
herní podložka - noname (elastický plast)10 bodů
dřevěný stůl (hrubší charakter)5 bodů
papír4 bodů
křídové desky knihy, časopisu2 body
linoleum2 body
krabicový kartón2 body

Jistě vás však bude zajímat, jak si v dnešním testu myška vedla na každém z výše zmíněných povrchů a kolik jsem ji za její výkony udělil bodů...

Podrobné výsledky všech testů

Látková herní podložka (Qck Steel)

Na látkové herní podložce si nová MX1100 vedla vskutku velice dobře. Jistě s ní nebudete mít žádné potíže. Stržený bod uděluji snad jen znatelné těžkopádnosti způsobené poměrně vysokou váhou myšky.

získaných bodů9 z 10

Plastová herní podložka (Raptor-Gaming)

Víceméně stejný výsledek, jako tomu bylo v předchozím testu. Kdybych tu měl možnost udělovat body na desetinná místa, jistě by nová MX1100 v tomto testu získala ještě o kapku více.

získaných bodů9 z 10

Noname herní podložka

V předchozích dvou testech jsme testovali poměrně vyvážené, kvalitní a pro myš přímo na míru stavěné povrchy. Co se týká obyčejné levné podložky, případně pak reklamní s nulovou pořizovací cenou, zde už si teflonové podložky neporadily tak šikovně. Ani senzor nebyl při rychlejších pohybech tak pohotový.

získaných bodů7 z 10

Dřevěný stůl

Naprosto bez problémů, k tomuto testu nemám snad nic, co bych mohl dodat. Myška po něm klouzala výtečně. Opět se tedy bude jednat o dobrou zprávu pro odpůrce podložek.

získaných bodů5 z 5

Papír

Ač je to paradoxní, myšce příliš nesedí prohrublé a "ostré" povrchy. Ani papír není zrovna ideální podložkou pod myš, jakou je nová MX1100.

získaných bodů2 ze 4

Křídové desky

Bohužel, křídové desky Logitech MX1100 nezvládla vůbec. Senzor byl nepřesný a při rychlejších pohybech kurzor neustále chaoticky přeskakoval ze strany na stranu.

získaných bodů0 ze 2

Linoleum

Bez problému, pokud nemáte doma koberec a rádi počítač ovládáte například z pohodlí vaší postele, ani bytové linoleum vám nebude klást překážky.

získaných bodů2 ze 2

Krabicový kartón

Ani skvělé, ani výborné, zkrátka čistý průměr. Skluz je nejistý a senzor často jakoby nechtěl vůbec reagovat. Uděluji jeden bod.

získaných bodů1 ze 2

A jak si nová kancelářská Logitech MX1100 vede v porovnání s ostatními?

Logitech MX1100 - luxusní kamarád v kanceláři
i Zdroj: PCTuning.cz

Na kancelářskou myš není výsledek zase natolik špatný, dostává se dokonce i před některé  herní myšky, jakými jsou například Raptor Gaming M3 nebo Microsoft Sidewinder X5. Musíme však také hledět na fakt, že odezva tohoto kancelářského kousku přece jen není nejlepší - co více ale také můžeme čekat od "bezdrátu", že?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama