lidstvo-ohrozuje-nova-nemoc-digitalni-amnezie-se-tyka-vetsiny-lidi
Internet Novinka Lidstvo ohrožuje nová nemoc: Digitální amnézie se týká většiny lidí

Lidstvo ohrožuje nová nemoc: Digitální amnézie se týká většiny lidí

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 8. 2015 18:00 17

Společnost Kaspersky Lab uveřejnila výsledky studie, která byla zamířená na mentální schopnosti lidí. Ze studie, které se zúčastnilo celkem 6000 respondentů z osmi zemí Evropské Unie ve věku 16 a více let, vyplynulo, že většina mobilních uživatelů trpí tzv. digitální amnézií známou jako „Google efekt“.

Reklama

Digitální amnézie je označení pro tendence rychle zapomínat informace, které si jednoduše mohou vyhledat přes internet. Bohužel kromě informací, které lze dohledat na internetu, se toto zapomínání týká i dalších podstatných údajů, například telefonních čísel, data narození či důležitého výročí atd.

Lidstvo ohrožuje nová nemoc: Digitální amnézie se týká většiny lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Telefonní čísla svých dětí si nepamatuje konkrétně 53% Evropanů, telefonní čísla svých životních partnerů potom asi 33% Evropanů. Zajímavé je, že telefonní číslo svého bydliště ve věku 10 – 15 let si pamatuje většina lidí. 

Přibližně polovina respondentů ve věku 16 – 24 let navíc uvedla, že v jejich mobilních zařízeních se ukrývá všechno, co potřebují vědět.

To vypovídá o tom, že společně s nástupem internetu lehce hloupneme, respektive přenášíme na něj zodpovědnost za svou paměť. Kaspersky Lab uvedl, že digitální amnézií trpí většina lidí bez rozdílu věku i pohlaví. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama