Levné čtečky ebooků s E Ink: od Kindle 5 k PocketBooku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Levné čtečky ebooků s E Ink: od Kindle 5 k PocketBooku

Levné čtečky ebooků s E Ink: od Kindle 5 k PocketBooku | Kapitola 14

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 3. 2014 03:00 20

Seznam kapitol

1. Tablet nebo levná čtečka? 2. Amazon Kindle 5 – představení a vzhled 3. Amazon Kindle – hardware 4. Amazon Kindle – menu a funkce 5. Amazon Kindle 5 – čtení a shrnutí 6. Approx E-ink E-book Reader 6 – představení a vzhled 7.  Approx E-ink E-book Reader 6 – hardware 8. Approx E-ink E-book Reader 6 – menu 9. Approx E-ink E-book Reader 6 – čtení a shrnutí
10. GoGen eReader1 – představení a vzhled 11. GoGen eReader1 – specifikace, menu 12. GoGen eReader 1 - čtení a zkušenosti z používání 13. PocketBook Mini – představení a vzhled 14. PocketBook Mini – hardware 15. PocketBook Mini – menu 16. PocketBook Mini – čtení a shrnutí 17. Závěr, postřehy a shrnutí

V dnešní recenzi se podíváme na čtveřici z prakticky nejlevnějších čteček elektronických knih s E Ink displejem, které můžete na našem trhu nalézt. Pokud jste tedy vášnivými nebo příležitostnými čtenáři a nechcete utrácet za špičkové e-readery, možná vám pomůžeme při výběru té správné, cenově dostupné, čtečky.

Reklama

Nyní si představme, jaké komponenty jsou ve čtečce integrovány. V první řadě bych se pozastavil nad displejem, který má poměrně netradiční velikost úhlopříčky, pouhých 5 palců. Standardně má totiž většina současných čteček 6palcový E Ink displej. 

Levné čtečky ebooků s E Ink: od Kindle 5 k PocketBooku
i Zdroj: PCTuning.cz

To řadí PocketBook Mini do třídy kompaktnějších čteček, kterých je na trhu, a to hlavně českém, poměrně málo. Její rozměry jsou potom 100 × 142 × 7,2 mm, což z ní zároveň dělá nejtenčí čtečku z testované čtveřice. Kromě toho je její hmotnost příjemných 132 gramů, je tedy také nejlehčí testovanou čtečkou.

Levné čtečky ebooků s E Ink: od Kindle 5 k PocketBooku
i Zdroj: PCTuning.cz

Přesto, že PocketBook Mini využívá menší displej, jeho rozlišení je stejné jako u konkurence a činí 800 × 600 pixelů. Díky tomu je displej jemnější, protože hustota pixelů dosahuje hodnoty 200 ppi. Displej samozřejmě využívá technologie E-Ink. Kromě toho se dočkáme 1GHz procesoru a solidní kapacity operačních pamětí 256 MB. To je samozřejmě znát na rychlosti pohybu v menu a také při otáčení stránek.

Levné čtečky ebooků s E Ink: od Kindle 5 k PocketBooku
i Zdroj: PCTuning.cz

Vnitřní kapacita zařízení je 4 GB. Z toho prostoru lze využít zhruba necelé 3 GB, které bohužel dále rozšířit nejde. I tak jsou 3 GB dostatečný prostor pro přibližně 2000 knih. O dostatečnou výdrž zařízení se stará je 1000 mAh, 3,7V Li-Ion baterie. Ta by měla poskytovat možnost čtení po dobu desítek hodin. Samozřejmě pokud je vypnutá Wi-Fi.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama