levna-verze-asusu-p6t-deluxe-asus-p6t
Novinka Levná verze Asusu P6T Deluxe: ASUS P6T

Levná verze Asusu P6T Deluxe: ASUS P6T

Michal Kleman

Michal Kleman

14. 12. 2008 00:00 7

Základní deska společnosti Asus s označením P6T Deluxe měla být tím nejlevnějším, co kdy Asus vypustí pro patici LGA 1366. Na trhu by tak nepokryl všechny segmenty a měl by i levnější konkurenci, proto příjde další model.

Reklama

Motherboard Asus P6T, bez "přídomku" Deluxe, bude trochu okleštěnou verzí dražší sestřičky, půjde tak o konkurenci nejlevnějších řešení společnosti Micro Star International (X58 Platinum) a Gigabyte (EX58 DS4), a zároveň tato deska stane na pomyslné nejnižší příčce společnosti Asus, co se týče patice LGA 1366 pro procesory Intel s jádry Bloomfield, založenými na architektuře Nehalem.

Levná verze Asusu P6T Deluxe: ASUS P6T
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska bude založena na kombinaci Intel X58 a Intel ICH10R. Oproti vyšším modelům řady P6T (což jsou tyto: P6T Deluxe/OC Palm, P6T Deluxe, P6T6 WS Revolution a P6T WS Professional) a hráčské desce Rampage II Extreme bude mít levná novinka snížený počet napájecích okruhů na 8+2 fáze, chlazení překrývající velkou část desky bylo vyměněno za "střízlivé" pasivy a snížen byl i počet konektorů RJ-45. Gigabitový ethernet tak zapojíte pouze do jednoho konektoru s levnějším síťovým čipem Realtek 8111C, místo drahého Marvellu 88E8056 použitého u ostatních desek.

Změněn byl také celkový počet USB 2.0 portů, který spadl ze 14 na 12. Zlepšení u této desky bych viděl ve výměně PCI a PCIe portu. Ačkoliv jejich zapojení zůstalo stejné (16, 8 a 8 linek při zapojení třech karet), umístění umožňuje osazení karet s dvouslotovým chladičem za jakýchkoliv okolností, zatímco při použití tří karet u desky PT6 Deluxe musela být jedna z karet s jednoslotovým chladičem. Použití takovéhoto množství karet však vylučuje osazení jednoho PCIe x1 a dvou PCI slotů.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama