Lenovo G550 - notebook za cenu netbooku
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Lenovo G550 - notebook za cenu netbooku

Lenovo G550 - notebook za cenu netbooku | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

23. 10. 2009 03:00 39

Seznam kapitol

1. Lenovo G550 - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže baterie 11. Vyhodnocení a závěr

Po několika testech dražších notebooků s cenou většinou nad dvacet tisíc korun jsem pro vás na dnešek připravil recenzi levného notebooku. Jednoduše jsem se podíval do ceníku, seřadil notebooky podle ceny a vybral první, který mi svými parametry přišel použitelný. A to byl právě Lenovo G550, který dnes najdete v testu.

Reklama

Design

Lenovo G550 - notebook za cenu netbooku
i Zdroj: PCTuning.cz

Svým designem je Lenovo G550 naprosto tuctový notebook, kterým ničím nevybočuje z řady. Kompletně černé plastové provedení a šasi do tvaru obdélníku s oblými hranami. S tímto strojem rozhodně nemějte obavy z toho, že budete v centru pozornosti. Ideální kousek pro introvertní jedince.

Materiály/provedení

Použité materiály lze snadno shrnout do jediného slova: plast. Co také jiného čekat od 15" noteboku za cenu lehce nad deset tisíc korun. Komplet celá šasi počítače je proto vyrobena z matného plastu, nehledejte zde žádné jiné materiály.

I na kvalitě zpracování je vidět, že se muselo šetřit. Pokud jste zvyklí na špičkové dílenské zpracování u ThinkPadů, raději se Lenovu G550 vyhýbejte. Dílenské zpracování samozřejmě není nijak otřesné a Lenovo se snaží držet svého standardu i u takto levného počítače, nicméně je zkrátka vidět, že se muselo šetřit a to úplně všude. Některé hrany proto nejsou úplně perfektně vybroušené a poměrně ostré jsou i plasty okolo konektorů, což by se u ThinkPadů stát nemohlo. Nicméně všechny důležité spoje drží výborně a působí bytelně, což je hlavní. Na detaily se tentokrát nehraje.

Rozměry

Pokud na vás design a plastové provedení počítače neudělaly velký dojem, mohly by vás alespoň potěšit rozměry a zejména hmotnost. Co se týče rozměrů, odpovídá Lenovo G550 na šířku a délku běžnému 15" notebooku, což nejspíš nikoho nepřekvapí. Příjemná je jeho výška, která je pouhé čtyři centimetry včetně víka (na druhou stranu není to nejméně, Lenovo ThinkPad X300 a Apple MacBook Air mají jen něco nad dva centimetry) a zejména hmotnost. Ta je u samotného počítače jen dva a půl kilogramu a i se zdrojem se vejdete do tří kil. Díky tomu je Lenovo G550 snadno mobilní a ve své kategorii 15" počítačů patří v disciplíně hmotnost k těm nejlepším.

Víko

Lenovo G550 - notebook za cenu netbooku
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Horní kryt víka je také plastový, avšak s netradiční hrubou úpravou, která je příjemná na dotek a hlavně originální. Dál už na víku najdete jen logo Lenovo.

Spodní kryt

Lenovo G550 - notebook za cenu netbooku
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zespodu jsou pouze otvory pro větrání a různé štítky od výrobce.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama