league-of-legends-uz-na-mikrotransakcich-utrzila-temer-1-miliardu-dolaru
Novinka League of Legends už na mikrotransakcích utržila téměř 1 miliardu dolarů

League of Legends už na mikrotransakcích utržila téměř 1 miliardu dolarů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 10. 2014 18:15 5

Ačkoliv mikrotransakce jsou nepatrné částky, které samostatně nemají velkou váhu, takže si je v rozumné míře může dovolit zaplatit každý z nás, jak nedávno odhalili tvůrci League of Legends dohromady mohou hodit pořádný balík peněz.

Reklama

V období od ledna do září tohoto roku hráči League of Legends utratili za nákup dodatečných předmětů, jako jsou skiny postav, nebo noví hrdinové, více než 964 milionů dolarů, což jí řadí na první místo žebříčku nejúspěšnějších her vydělávajících prostřednictvím mikrotransakcí. V porovnání s předchozím rokem, kdy League of Legends na mikrotransakcích utržilo 624 milionů dolarů a dostalo se tak na pěkné druhé místo žebříčku se jedná o obrovský nárůst zisků. Riot Games si určitě mnou ruce.

League of Legends už na mikrotransakcích utržila téměř 1 miliardu dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Obrovský úspěch Riot Games však vynikne teprve ve chvíli, kdy ho dáme do ještě širších souvislostí. League of Legends v minulém roce nechala za sebou i svého konkurenta Dota 2, který se se 136 miliony dolarů příjmů stěží usídlil na 9. místě žebříčku. Tento moloch pak do prachu zadusal i další úspěšnou free-to-play fantasy hru Hearthstone, která se 114 miliony dolarů zisku z mikrotransakcí zmiňovaný žebříček uzavřela. A čemu to vlastně LoL za takové příjmy vděčí? Za úspěchem samozřejmě stojí hned několik věcí - dobré načasování vydání hry, aktuální popularita žánru přiživovaná protlačováním hry do e-sportu, možnost hru rychle pochopit, ale jen stěží ji pokořit a samozřejmě dobře nastavený free-to-play prodejní model. LoL totiž jako jedna z mála her nestojí na tom, kolik v ní utratíte, ale jak to s ní umíte, což je v dnešní době spíše výjimka.

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama