leadtek-winfast-a180tdh-cinema-kombinace-geforce4-mx-440-a-tv-tuneru
Hardware Článek Leadtek WinFast A180TDH Cinema: kombinace GeForce4 MX 440 a TV tuneru

Leadtek WinFast A180TDH Cinema: kombinace GeForce4 MX 440 a TV tuneru | Kapitola 4

Mike

Mike

5. 5. 2005 00:00 25

Seznam kapitol

1. Hardware 2. Grafická karta 3. TV Tuner 4. Ostatní software 5. Závěr

Kombinované grafické karty s TV tunerem nejsou již dávno doménou pouze ATi. Na trhu je již několik podobných karet, založených na konkurenčních čipech od firmy nVidia. S jednou takovou přišel i Leadtek a navíc přidal i FM tuner, který je u tohoto typu karet vzácností (nebo spíše donedávna nebyly vůbec). My ale nebudeme srovnávat s kartami All In Wonder, srovnání si udělejte sami. Jelikož grafickým čipem je zde postarší GeForce4 MX 440, tak se ve finále jedná o cenově zajímavé skloubení více funkcí do jednoho, které je na nové hry však samozřejmě nevhodné.

Reklama

Pokud máte zájem použít jiný software pro sledování TV, tak máte smůlu. Nenašel jsem ani jeden program, který by šlo použít. Problém je v nekompatibilitě ovladačů. Takto vypadá DirectShow graf, který jakž takž funguje.

Leadtek WinFast A180TDH Cinema: kombinace GeForce4 MX 440 a TV tuneru
i Zdroj: PCTuning.cz

Všimněte si ale, že mají být správně propojeny piny VPVBI na Video capture a VPVBI Input na Video Port Manageru, což je nutné pro správnou funkci teletextu. Pokud tyto dva piny propojíte, program spadne.

Další problém je v ladění stanic. Pokud použijete standardní rozhraní IAMTVTuner, tak nenaladíte nic. Jakým způsobem ladí WinFast PVR mi není jasné. Zřejmě komunikuje s ovladači nějakým specifickým způsobem. Zvláštní je také možnost nastavení video standardu pouze na NTSC, PAL M nebo PAL N, toto může s problémem také souviset. Výsledek je ten, že žádná aplikace nedokáže tuner ovládat.

Leadtek WinFast A180TDH Cinema: kombinace GeForce4 MX 440 a TV tuneru
i Zdroj: PCTuning.cz

Leadtek přibaluje ke kartě ještě další software. Plné verze Ulead VideoStudio 7 SE DVD, Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE a Ulead Cool3D 3.0 SE určitě využijete, pokud žádný podobný program nevlastníte. Jde o obecně známé programy, takže nemá cenu je zde popisovat. Další dodávaným programem je muvee autoProducer 3.5 SE magicMoments - program pro automatický střih videa. V této verzi jde ale pouze importovat maximálně tři video soubory, navíc program padá a padá a padá, raději ani neinstalovat... Pro přehrávání DVD disků můžete použít přiložený WinFast DVD, tedy vlastně Intervideo WinDVD 5, název WinFast DVD je použit pouze na obalu CD.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama