klatz-chytre-hodinky-transformovatelne-do-sluchatka
Novinka .klatz: chytré hodinky transformovatelné do sluchátka

.klatz: chytré hodinky transformovatelné do sluchátka

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 10. 2014 12:00 2

Na trhu se objevilo již několik chytrých hodinek, které umožňují volání. Nicméně pokud je využíváte, můžete vypadat trochu zvláštně. S něčím trochu odlišným nyní přichází projekt .klatz, který hledá finance prostřednictvím kampaně na Indiegogo.

Reklama

Jedná se o nositelné zařízení, které má formu chytrých hodinek netradičního elegantního vzhledu. Kromě tradičních funkcí chytrých hodinek je však lze využít také k volání. Volání však neprobíhá tak, že zařízení přiložíte k ústům uchycené na ruce. .klatz totiž rozpojíte a můžete ho použít jako sluchátko, jako jakýsi handset. Toto řešení z mého pohledu trochu ztrácí smysl, protože je prakticky jedno, zda s kapsy vytáhnete telefon, nebo odpojíte z ruky náramek, nicméně jedná se o skutečně netradiční pojetí, které se může někomu líbit.

.klatz: chytré hodinky transformovatelné do sluchátka
i Zdroj: PCTuning.cz

   

Oproti konkurenčním chytrým hodinkám bychom se měli dočkat také výrazně jednoduššího řešení displeje. Ten se skládá ze 384 LED diod a dokáže zobrazovat jednoduché symboly a nápisy. Velkým aktivem by však měla být kapacita baterie, která je 600mAh a měla by hodinky udržet v chodu po dobu 10 dnů. 

.klatz: chytré hodinky transformovatelné do sluchátka
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ať už toto zařízení má nebo nemá smysl, určitě musíme ocenit jeho poměrně nízkou cenu. Prvotní "early bird" příspěvek, za který zařízení po zahájení jeho distribuce dostanete, je totiž pouhých 99 dolarů (2 160 Kč). Běžná cena by pak měla být stále ještě přijatelných 139 dolarů (3 000 Kč). Pokud se v kampani vybere dostatek peněz, bude distribuce zahájena na jaře příštího roku. 

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama