kingston-vydava-microsdxc-pametovou-kartu-tridy-10-uhs-i-s-kapacitou-256-gb
Novinka Kingston vydává microSDXC paměťovou kartu třídy 10 UHS-I s kapacitou 256 GB

Kingston vydává microSDXC paměťovou kartu třídy 10 UHS-I s kapacitou 256 GB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 11. 2016 10:00

Jedná se o kartu, která by měla zaujmout zejména méně náročné fotografy, či uživatele, kteří točí dlouhá videa v menším rozlišení. Nabídne totiž možnost zachycení až 64000 snímků z 12Mpx fotoaparátu a až 976 minut záznamu ve Full HD při 30 fps. 

Reklama

Společně s kartou dostaneme také adaptér na formát SD. Karta se pochlubí také zvýšenou odolností. Měla by být vodotěsná, nabídnout zvýšenou odolnost vůči vyšším teplotám, nárazům a vibracím. Celá řada karet Class 10 UHS-I microSDHC/microSDXC od Kingstonu zahrnuje modely s kapacitami od 16 do zmíněných 256 GB. 

Kingston vydává microSDXC paměťovou kartu třídy 10 UHS-I s kapacitou 256 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se přenosových rychlostí týče, zaručeno je minimálně 10 MB/s, což by mělo odpovídat zápisu. Čtení karty by přitom mělo probíhat rychlostí 45 MB/s. Karty nad 32 GB této série používají souborový systém exFAT, zatímco u menších kapacit je využit FAT32. Rozsah provozních teplot by se měl pohybovat od -25 do 85 stupňů Celsia a provozní napětí je pouhých 3,3 V. 

Výrobce na všechny modely poskytuje doživotní záruku a bezplatnou technickou podporu. Cenu nového nejvyššího modelu zatím neznáme, nicméně očekávat ji můžeme někde okolo 2 000 Kč.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama