kalifornsky-zakon-o-videohrach-je-neplatny
Novinka Kalifornský zákon o videohrách je neplatný

Kalifornský zákon o videohrách je neplatný

Ace.

Ace.

23. 2. 2009 00:00 5

Americký odvolací soud rozhodl, že Kalifornský zákon o omezování přístupu k videohrám je protiústavní.

Reklama

Soud shledal některé z restrikcí, například označování her nálepkou s věkem, jako neférové vůči hernímu průmyslu. Také podpořil rozhodnutí nižší soudní instance, podle kterého se zákonodárcům nepodařilo uspokojivě prokázat, že videohry způsobují psychologické nebo neurologické poškození mladistvých. Toto rozhodnutí je velmi důležité z dlouhodobého hlediska, protože v americkém soudním systému by mohlo být použito jako precedens při všech dalších žalobách proti herním vydavatelům.

Kalifornský zákon o videohrách je neplatný
i Zdroj: PCTuning.cz

Soud uznal, že zákon jako takový je příliš omezující, a existují méně restriktivní metody kontroly tohoto průmyslu - dobrovolný rating ESRB, rodičovský dozor, nebo osvětové kampaně.

Leland Yee, kalifornský senátor, který zákon schválil se vyjádřil, že bude naléhat na státního generálního prokurátora, aby se odvolal k Nejvyššímu soudu.

Osobně s tímto rozhodnutím souhlasím, videohry samy o sobě jsou naprosto neškodné a jediné nebezpečí spočívá v psychicky labilních a narušených jedincích, kteří nedovedou odlišit zábavu od reality. Jako obvykle máte možnost se vyjádřit v diskuzi.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama