ipadu-2-bude-po-zemetreseni-nedostatek-apple-udajne-take-uvazuje-o-odlozeni-iphonu-5
Apple Novinka iPadů 2 bude po zemětřesení nedostatek. Apple údajně také uvažuje o odložení iPhonu 5

iPadů 2 bude po zemětřesení nedostatek. Apple údajně také uvažuje o odložení iPhonu 5

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 3. 2011 15:00 26

Apple zatím výpadky nahrazuje z jiných zdrojů, za součástky ale platí vyšší ceny. A tak se hovoří o tom, že uvedení iPhonu 5 je ohroženo.

Reklama

Japonsko po velkém zemětřesení a následné vlně tsunami započalo se sčítáním škod. Takřka okamžitě bylo zřejmé, že obrovská přírodní katastrofa negativně ovlivní nejen produkci japonských automobilek, ale také technologický průmysl.

Kvůli zemětřesení několik velkých továren na výrobu součástek zastavilo zcela výrobu. Nejvíce postižena je firma Sony, která byla nucena zavřít dokonce šest továren. Analytici předpovídají, že podraží chytré telefony, počítače i tablety.

Začínají také váznout dodávky některých důležitých komponent. Pociťuje to zejména Apple se svým iPadem 2, kvůli citelně se snižujícím zásobám paměťových čipů typu NAND flash od firem Toshiba a Elpida Memory.

V ohrožení jsou také dodávky krycího skla dotekového displeje od Asahi Glass. Apple to zatím řeší tím, že si komponenty objednává u náhradních dodavatelů. Konkrétně od Samsungu Electronics a Micron Technology. Platí za ně ale vyšší cenu, a to se mu pochopitelně nelíbí.

Stále častěji se hovoří o tom, že v ohrožení je uvedení páté generace telefonu iPhone. Ostatně dávalo by to smysl. Vzhledem k situaci v Japonsku Apple také přikročil k tomu, že odložil uvedení iPadu 2 na tamní trh na neurčito. Před malým okamžikem navíc byla zveřejněna zpráva, že iPad 2 je v České republice zcela vyprodaný a sami prodejci netuší, kdy další kusy dostanou.

iPadů 2 bude po zemětřesení nedostatek. Apple údajně také uvažuje o odložení iPhonu 5
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama