intel-zlevni-mobilni-procesory-sandy-bridge-az-o-15-procent
Novinka Intel zlevní mobilní procesory Sandy Bridge až o 15 procent

Intel zlevní mobilní procesory Sandy Bridge až o 15 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 12. 2011 14:00 3

V příštích týdnech a měsících bychom měli být svědky mírného poklesu cen nejen u běžných notebooků, ale i u tzv. ultrabooků, které se budou prodávat maximálně za 899 dolarů.

Reklama

Společnost Intel informovala v minulých dnech své OEM a ODM partnery o snížení cen některých mobilních procesorů založených na mikroarchitektuře Sandy Bridge o deset až patnáct procent.

Tvrdí to tchajwanské noviny Digitimes, které se jako obvykle odvolávají na informace blíže nespecifikovaného zdroje blízkého výrobcům notebooků.

V příštích týdnech dojde ke snížení cen u notebooků s čipy Core i3 a Core i5. Výrobci jako Lenovo, Acer nebo Asus údajně již prodávají své modely osazené dvoujádrovým procesorem Core i5-2430 za méně než 20 tisíc Nových tchajwanských dolarů (přibližně 660 amerických dolarů).

V lednu prý zlevní i první generace ultrabooků, jednotlivé modely by se až do vyprodání zásob měly prodávat za 799-899 dolarů. Intel tím chce mimo jiné zamezit tomu, aby tyto počítače v budoucnu kanibalizovaly na prodejích připravované druhé generace.

Intel zlevní mobilní procesory Sandy Bridge až o 15 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama