iiyama-predstavila-novou-produktovou-radu-monitoru-pro-hrace-nazvanou-g-master
Novinka Iiyama představila novou produktovou řadu monitorů pro hráče nazvanou G-Master

Iiyama představila novou produktovou řadu monitorů pro hráče nazvanou G-Master

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 10. 2015 19:00 1

Společnost iiyama si pro své zákazníky připravila novou řadu monitorů, kterou nazvala G-Master. Již písmeno "G" v názvu Vám jistě prozradilo, že by tato řada měla cílit zejména na uživatele z řad hráčů.

Reklama

Řada G-Master by měla v současnosti zahrnovat celkem pět modelů a prozatím je rozdělena do třech modelových skupin, které výrobce označuje jako klany. Všechny modely však mají společné to, že nabídnou dobu odezvy 1 ms, která je bohužel vykoupena využitím panelů typu TN, a budeme se u nich tudíž muset smířit s horšími pozorovacími úhly.

První skupinou neboli klanem monitorů je "Black Hawk, který zahrnuje dva modely. Prvním je G-Master GE2488HS, což je 24" LCD s Full HD rozlišením a obnovovací frekvencí 60 Hz. Patrně tedy půjde o vůbec nejlevnější produkt série. Do stejné skupiny by měl spadat také G-Master GE2788HS, který má stejné specifikace, ale, jak už označení napovídá, nabídne 27" úhlopříčku. 

Dalším klan nesoucí název "Red Eagle" už je o poznání zajímavější, jelikož zahrnuje dva modely, jejichž hlavním lákadlem je 144Hz obnovovací frekvence a podpora technologie FreeSync od AMD. V této kategorii se dočkáme taktéž dvou modelů označených jako GB2488HSU a GB2788HS. Podobně jako u Black Hawk tak budeme mít na výběr z 24 a 27" provedení. Společným jmenovatelem je také Full HD rozlišení a možnost výškového nastavení až o 13 cm. 

Výškově nastavitelný je také model třetího klanu "Gold Phoenix", který nese označení G-Master GB2888HSU. Jediný člen klanu Gold Phoenix má 28" úhlopříčku a prakticky stejné parametry jako dva modely ze třídy Red Eagle. Liší se pak hlavně rozlišením, které je u něj 3842 × 2160 pixelů. V současnosti budou dostupné pouze 27" monitory klanů Black Hawk a Red Eagle, jejichž cenovka je přibližně 11 000 Kč za GB2788HS a 7500 Kč za GE2788HS.

Iiyama představila novou produktovou řadu monitorů pro hráče nazvanou G-Master
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zbytek nové produktové řady si budeme muset počkat do prosince. Dočkat bychom se v budoucnu měli ještě dalšího monitoru, nebo spíše celého klanu monitorů s označením Silver Crow, o němž prozatím výrobce nic neprozradil. Dost možná by se mohlo jednat o skupinu monitorů podporujících technologii G-Sync od nVidie. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama