idf-2013-asus-oznamil-prichod-transformer-book-t100-a-transformer-book-trio
Novinka [IDF 2013] ASUS oznámil příchod Transformer Book T100 a Transformer Book Trio

[IDF 2013] ASUS oznámil příchod Transformer Book T100 a Transformer Book Trio

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 9. 2013 09:00 1

ASUS v rámci konference IDF 2013 představil tři nové Tranformer Book zařízení. Jedná se o modely Tranformer Book T100, Transformer T300 a Transformer Book Trio. 

Reklama

Všechny zařízení využívají "dokovací design", který kombinuje užitečnost notebooku a mobilitu tabletu a možnost flexibilního přechodu mezi těmito dvěma zařízeními. Transformer Book Trio toto řešení ještě dále rozvíjí tím, že v dokovací stanici s klávesnicí je integrován procesor, díky němuž ji lze využít jako samostatný stolní počítač.   

První představené zařízení je Transformer Book T100. Jedná se o 10,1 palcové přenosné zařízení, vybavené quad-core procesorem Intel AtomTM Bay Trail-T Z3740. Odnímatelný IPS displej má HD rozlišení a lze jej použít jako samostatný tablet s operačním systémem Windows 8.1. Díky elegantní a odolné povrchové úpravě a tenkému profilu patří T100 k nejlehčím mobilním zařízením současné doby. Celý systém totiž váží necelý 1 kg, přičemž samostatný tablet má hmotnost 0,45 kg. Výdrž baterie notebooku je až 11 hodin na jedno nabití baterie. Dokovací stanice s klávesnicí disponuje také multi-touch touchpadem s plnou podporou Windows 8.1 gest. K zařízení je dodáván balík Microsoft Office Home & Student 2013.

[IDF 2013] ASUS oznámil příchod Transformer Book T100 a Transformer Book Trio
i Zdroj: PCTuning.cz

ASUS taktéž představil větší verzi tohoto transformovatelného zařízení s označením Transformer Book T300. Tato verze kombinace notebooku a tabletu má 13,3 palcový multi-dotykový IPS displej s Full HD rozlišením. Mozkem systému jsou procesory Intel Core 4. generace. 

Posledním přírůstkem je zmíněný Transformer Book Trio, který má odolnou kovovou konstrukci a je osazen Intel Core procesorem 4. Generace. Produkt má 11,6 palcový Full HD IPS displej. Po odpojení od stanice je samostatný Android tablet vybaven dual-core procesorem Atom.  

[IDF 2013] ASUS oznámil příchod Transformer Book T100 a Transformer Book Trio
i Zdroj: PCTuning.cz

Při připojení do dokovací stanice, si můžete vybrat mezi OS Windows 8 a Android 4.2 stisknutím jednoho tlačítka.  Na rozdíl od jiných ukotvitelných zařízení, není odpojená stanice Transformer Book Trio pouze mrtvou vahou, protože může fungovat jako samostatné stolní PC. K dokovací stanici lze připojit pomocí Mini DIsplayPort rozhraní nebo Micro-HDMI portu větší zobrazovací zařízení a použít ji tak jako plnohodnotný stolní počítač.

[IDF 2013] ASUS oznámil příchod Transformer Book T100 a Transformer Book Trio
i Zdroj: PCTuning.cz

Tranformer T100 by měl stát ve 32 GB verzi 349 dolarů (6 800 Kč), zatímco v 64 GB variantě se cena bude pohybovat okolo 399 dolarů (7 750 Kč). Ceny dalších dvou produktů prozatím nebyly zveřejněny.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama