ideapad-a10-prvni-android-notebook-od-lenovo-oficialne-predstaven
Novinka IdeaPad A10 - první Android notebook od Lenovo oficiálně představen

IdeaPad A10 - první Android notebook od Lenovo oficiálně představen

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 10. 2013 10:00 2

O chystaném Android notebooku od Lenovo jsme vás již informovali. Nyní byl notebook oficiálně představen a byly doplněny specifikace. 

Reklama

IdeaPad A10 je vybaven 10,1 palcovým HD dotykovým displejem, který zvládne zobrazovat v rozlišení 1366 × 768 pixelů. Obrazovku notebooku lze převracet přibližně o 300 stupňů. V tomto "stand" režimu lze notebook ovládat jako klasický tablet. Zařízení bude vybaveno již zmiňovaným operačním systémem Android, což je u značky Lenovo historicky poprvé, kdy byl tento operační systém použit u notebooku. Zatím výrobce využíval Android pouze u své řady tabletů IdeaTab a chytrých telefonů.

IdeaPad A10 -  první Android notebook od Lenovo oficiálně představen
i Zdroj: PCTuning.cz

Operační systém byl výrobcem vybaven spouštěčem aplikací (app launcher), což je vlastně hlavní panel a stavový řádek, který umožňuje uživatelům rychle přistupovat k aplikacím. Klávesnice notebooku bude navíc přizpůsobena pro ovládání prostředí OS Android. 

Lenovo IdaPad A10 je založen na procesoru RK3188 se čtyřmi jádry Cortex A9 a frekvencí 1,6 GHz. Tento procesor, resp. SoC zajišťuje možnost bezproblémového přehrávání videa, hraní her či použití profesionálního software. Podle výrobce by měla baterie užitá v zařízení vydržet až 9 hodin na jedno nabití a to při intenzivním používání.  

IdeaPad A10 -  první Android notebook od Lenovo oficiálně představen
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce zatím neprozradil nic o ceně a datu vydání, nicméně v několika internetových obchodech v Německu se již nyní notebook objevil s cenovkou 249 €, tedy asi 6 420 Kč. Vzhledem k výbavě lze ale očekávat, že u nás bude k dostání za cenu o něco vyšší. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama