hudba-budoucnosti-realitou-ovladajte-sve-spotrebice-na-webu
Novinka Hudba budoucnosti realitou: ovládajte své spotřebiče na webu

Hudba budoucnosti realitou: ovládajte své spotřebiče na webu

Jan Troška

Jan Troška

15. 12. 2010 12:00 15

 Na trh dorazila geniálně jednoduchá prodlužovačka, která umožňuje zapínat spotřebiče na dálku - pomocí internetu.

Reklama

Zprávy o digitálním domově, kdy si zapneme sporák s vodou na špagety ještě před naším příchodem, omrzely už začátkem roku 2000. Technologicky sice není v ničem problém, veškeré systémy si ale výrobci nechávají pořádně zaplatit. Levně tak vychází jedině zásuvka s časovačem, což je však značně neflexibilní řešení.

Na stránkách koukaam.se můžete najít prodlužovačku NETIO-230B, která umožňuje přes webové rozhraní ovládat až 4 spotřebiče nezávisle na sobě. Navíc v sobě ukrývá i zmíněný časovač a funkci WatchDog, která umí automaticky odpojit a znovu připojit spotřebiče při jejich zamrznutí. Setkat se s tím lze třeba u počítačů nebo serverů.

NETIO podporuje protokoly HTTP, SMTP, SNTP, DHCP, DNS a Telnet. Příkazy lze dávat právě přes Telnet nebo CGI, vše ovládat přes webové rozhraní a dokonce můžete dostávat upozornění přes e-mail. K internetu se NETIO připojuje přes standardní síť 10/100.

Výrobce na svých stránkách uvádí, že se systém hodí pro ovládání akvárií, klimatizací, osvětlení, vstupních bran nebo zavlažování skleníků. Možnosti jsou však neomezené a určitě už nyní víte, kde by se ve vašem domově mohla chytrá prodlužovačka uplatnit. Cena ještě nebyla zveřejněna, složitější systém NETIO-230A ale pořídíte za 4 100 Kč vč. DPH.

Hudba budoucnosti realitou: ovládajte své spotřebiče na webu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Koukaam.se

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama