hollywoodu-nejsou-hry-souzeny
Novinka Hollywoodu nejsou hry souzeny

Hollywoodu nejsou hry souzeny

Martin Stančík

Martin Stančík

21. 8. 2009 00:00 11

Proč končí hry podle slavných filmů v propadlišti dějin?  

Reklama

Zdálo by se, že kombinace filmu a videoher je ideální - proč tedy hry podle filmové předlohy končí skoro vždy fiaskem? Možná proto, že si jen málo oddaných fanoušků akčních a sci-fi filmů koupí také videohru stejného žánru. Podle Philippa Dollingera z německého webu Pessake.com nezáleží na tom jak je daný film „cool“, výsledná hra je skoro vždy propadák. Většina z těchto videoher je totiž pouhá napodobenina již existující hry.

Hollywoodu nejsou hry souzeny
i Zdroj: PCTuning.cz

Své by nám o tom určitě řekli lidé z Brush Entertainment. Ti za téměř 400 milionů dolarů koupili práva na vytvoření hry podle sci-fi trháku „Jumper“, což společnost nakonec málem potopilo. A špatně dopadla také společnost Pandemic Brisbane, která v únoru představila ambiciózní projekt - hru na motivy Temného rytíře.

Hollywoodu nejsou hry souzeny
i Zdroj: PCTuning.cz

U mnoha filmů platí, že hra je jen jakási třešnička na dortu. Filmaři dokončí svou práci a pak někoho napadne, že by mohli vydělat ještě jinak. Avšak vývoj dobré hry trvá roky. Například LucasArts nyní připravují společně s BioWare nové Star Wars: The Old Republic. Výsledkem má být multiplayer podobný World of Warcraft. Od serveru PcGamer již dostal The Old Republic dokonce nálepku pokořitele WoW.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama