hodina-hrani-videoher-denne-muze-byt-detem-prospesna
Novinka Hodina hraní videoher denně může být dětem prospěšná

Hodina hraní videoher denně může být dětem prospěšná

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

5. 8. 2014 20:30 6

Nová studie říká, že děti, které hrají několik hodin týdně videohry, se lépe přizpůsobují a mají méně problémů s chováním než děti, které videohry nehrají.

Reklama

Nová studie, do níž se pustili experti z Oxfordské univerzity, prozrazuje, že videohry jsou dětem prospěšné, ale pouze pokud denně hrají maximálně hodinu čistého času.

Výsledky studie, které byly před několika dny uveřejněny v Pediatrics (oficiální časopis Americké pediatrické akademie), prozrazují, že děti hrající videohry několik hodin týdně se lépe přizpůsobují, mají méně problémů s chováním a lépe soucítí s druhými než ty, které je nehrají vůbec.

Hodina hraní videoher denně může být dětem prospěšná
i Zdroj: PCTuning.cz

Pozitivní účinky videoher však zaznamenala pouze skupina dětí, které hrály hodinu a méně čistého času denně. Ve skupině dětí, které hrály 1 - 3 hodiny denně pozitivní účinky zaznamenány nebyly, ba co více - pokud děti hrály více než tři hodiny denně, pravděpodobnost problémů s hyperaktivitou, nepozorností a nedostatkem soucitu se zvyšovaly. Vedle toho se pak tyto děti cítily obecně méně spokojené se svým životem.

Studie zkoumala celkem 5000 dívek a chlapců ve věku 10 - 15 let. Autorem studie je experimentální psycholog Andrew Przybylski, který se nechal slyšet, že doufá, že výsledky studie potěší rodiče, kteří si myslí, že hraní videoher je pro jejich děti škodlivé. V budoucnu Przybylski hodlá ve studii pokračovat, přičemž by se chtěl zaměřit hlavně na dětskou motivaci k hraní, nebo na působení různých druhů herních situací na dětskou psychiku.

Celou studii v anglickém jazyce si můžete přečíst na webových stránkách Pediatrics.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama