herni-prumysl-spoleha-na-vanoce
Novinka Herní průmysl spoléhá na Vánoce

Herní průmysl spoléhá na Vánoce

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 10. 2009 11:01 3

Vydavatelé her se s velkými očekáváními těší na předvánoční nákupní horečku, díky které by tržby v tomto roce nemusely být zas tak špatné.  

Reklama

Předpokládalo se, že snížení cen herních konzolí všech tří hlavních hráčů - Sony, Microsoftu a Nintenda - zvednou poptávku po hrách okamžitě, avšak výsledky se doposud nedostavily. Celkové tržby herního průmyslu v USA, což je největší světový trh s hrami, jsou v tomto roce o 13% nižší, avšak vydavatelé si ty největší herní hity roku 2009 skovávají na předvánoční čas.

Herní průmysl spoléhá na Vánoce
i Zdroj: PCTuning.cz

"Nad průmyslem visí kvůli recesi černý mrak a lidé si říkají, zda tady zákazníci před Vánocemi vůbec budou," říká analytik Jesse Divnich s tím, že podle něj klesnou tržby před Vánocemi oproti minulému roku o 1%. Podle obecných předpokladů mají být příjmy herního průmyslu v roce 2009 50 miliard dolarů. "Kvalitní hry se prodávají dobře, ty méně kvalitní prakticky vůbec," říká pak analytik Mike Hickey.

Herní průmysl spoléhá na Vánoce
i Zdroj: PCTuning.cz

Asi nejočekávanějším titulem před Vánocemi je "Call of Duty: Modern Warfare 2", které má vyjít 10. listopadu a podle Hickeyho by se kopií této hry mohlo prodat dokonce více, než zatím nejúspěšnějšího titulu "Grand Theft Auto IV". V příštím měsíci se také dočkáme vydání her Assassins Creed 2, Left 4 Dead 2 a Super Mario Brothers, což je hra pro konzoli Wii. Pozorovatelé také upínají své zraky na příští týden, kdy kolosy jako THQ, Activision a EA vydají své finanční zprávy.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama