Hacknutý kartáček rozjede legendární střílečku DOOM
i Zdroj: Aaron Christophel
Novinka Hacknutý kartáček rozjede legendární střílečku DOOM

Hacknutý kartáček rozjede legendární střílečku DOOM

David Jiránek

David Jiránek

14. 3. 2024 14:00 8

Kde všude lze spustit legendární Doom? Měli jsme tu už notepad, chytré hodinky a elektroniku, u které byste to nečekali. Kartáček je ale stejně o úroveň výše.

Reklama

Novinek o Doomu není nikdy dost! Už jste taky přemýšleli, co si na vašem zubním kartáčku zahrát? Ne? Aaron Christophel nejspíše ve sprše přišel s geniálním nápadem rozjet Doom na jeho kartáčku, který disponuje drobným displejem. Při rozborce zjistil, že kartáček disponuje deskou ESP32-C3 se slušnou porcí 4 MB interní paměti. Prostě ideální podmínky pro rozjetí slavné střílečky.

puvodni-doom-miri-na-novou-platformu-nove-si-jej-budeme-moct-zahrat-na-sekacce
i Zdroj: Spite.cz

Původní DOOM míří na novou platformu, nově si jej budeme moct zahrát na sekačce

Legendární střílečku DOOM z roku 1993 dnes hráči mohou hrát prakticky na každé platformě. Nicméně co předvedla společnost…

Jakub Hergesell
26. 2. 2024 19:00
Obsah z Spite.cz

Aby Doom rozjel, využil kód od kolegy, který Doom spustil na ozdobě pro vánoční stromek. Sáhl také po repositáři Minimal Doom IWAD, který jednoduše komprimuje hru do formy, která je stravitelná třeba pro takový kartáček. Doom tak byl zbaven řady grafických detailů, efektů nebo ukazatelů. Tím pádem se dá hrát v nižším rozlišení na slabším hardwaru, a hlavně se vejde do 4 MB paměti. Na výsledek se můžete podívat sami.

Autor k ovládání používá klasickou myš, kartáček totiž komunikuje skrze Bluetooth i Wifi. Na svém Youtube kanále Christophel sdílel i postup k hacknutí kartáčku. Na displeji s úhlopříčkou 0,96 palce si tak můžete zkusit pustit i jiné hry nebo třeba video, až si začnete čistit zuby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama