hackeri-zautocili-na-pocitace-transatlanticke-akciove-burzy-nasdaq
Novinka Hackeři zautočili na počítače transatlantické akciové burzy Nasdaq

Hackeři zautočili na počítače transatlantické akciové burzy Nasdaq

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2011 12:30 8

Na případu spolupracuje FBI s tajnou službou USA. Útočníci se ale podle všeho zatím jenom rozhlíželi.

Reklama

Na počítačové systémy společnosti Nasdaq OMX Group, provozovatele burzy Nasdaq, zaútočili v minulých dnech hackeři, informuje agentura Reuters. Nasdaq je třetí největší burza na světě a druhá největší ve Spojených státech, měřeno dle tržní kapitalizace kótovaných akciových společností.

Útočníci do sítě pronikali opakovaně. Vyšetřovatelé předpokládají, že během poměrně krátkého časového úseku mohlo jít až o desítku útoků. Zatím ale nebylo zjištěno, do jakých částí systému se jim podařilo proniknout. Zdůrazňují nicméně, že části, které slouží výhradně k realizaci burzovních obchodů, nijak infiltrovány nebyly.

Na případu momentálně spolupracuje tajná služba a Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation, zkráceně FBI). Doposud ale nenalezli žádné stopy po aktivní činnosti hackerů v systému.

„Zdá se, že se zatím rozhlíželi,“ uvedl zdroj z vyšetřovací komise, který nechtěl být jmenován. K provádění útoků byly používány počítače nacházející se v Rusku, je ale možné, že útočníci se jimi pouze kryjí a své útoky koordinují z jiných částí světa. Na systémy Nasdaq OMX Group útočili hackeři již v roce 1999, kdy se jim podařilo nakrátko napadnout a zesměšnit oficiální internetové stránky.

Hackeři zautočili na počítače transatlantické akciové burzy Nasdaq
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama