GTA IV s překrásnou grafikou — luxusní iCEnhancer ENB Mod
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek GTA IV s překrásnou grafikou — luxusní iCEnhancer ENB Mod

GTA IV s překrásnou grafikou — luxusní iCEnhancer ENB Mod | Kapitola 9

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

27. 6. 2012 03:00 41

Seznam kapitol

1. Grafické modifikace her — nic nového pod sluncem 2. Návod k instalaci iCEnhancer ENB Modu 3. Testovací sestava, metodika, nastavení 4. Výsledky GK — původní kvalita hry 5. Výsledky GK — iCEnhancer ENB Mod
6. Vliv procesoru na hru — původní kvalita hry 7. Vliv procesoru na hru — iCEnhancer ENB Mod 8. Galerie screenshotů s iCEnhnacer ENB Modem 9. Závěr

Technická stránka Grand Theft Aauto IV je i po letech na velmi dobré úrovni. Může však být ještě lepší! Vyzkoušeli jsme hru s módem iCEnhancer ENB Mod 2.0, který z GTA IV dělá jednu z nejkrásnějších her současnosti. Pokud máte rychlý (tím myslíme hodně rychlý) počítač a kopii GTA IV, je téměř povinností tento mód vyzkoušet.

Reklama
GTA IV s překrásnou grafikou — luxusní iCEnhancer ENB Mod
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv od vydání Grand Theft Auto IV uplynuly už tři a půl roku, hra má fandům počítačové grafiky a fyziky stále co nabídnout. Zejména engine chování postav Euphoria nebyl dodnes překonán, o čemž svědčí například i jeho použití v novém Max Paynovi 3. Po vizuální stránce vypadá GTA IV také skvěle a předčí většinu jednoduchých konzolových konverzí, nutno však dodat, že se už objevila řada lépe stejně nebo i lépe vypadajících her (například Crysis 2, Splinter Cell: Conviction, Max Payne 3 nebo Metro 2033).

Protože je GTA IV snadno modifikovatelné, začala se hned od vydání objevovat řada uživatelských úprav. Ty se přitom týkají nejen hry samotné, ale také její vizuální stránky. Z grafických módu je rozhodně nejlepší modifikace iCEnhancer ENB Mod, jejíž vývoj stále není ukončen a na kterou jsem se ve verzi 2.0 zaměřil i já v tomto článku. Je až neuvěřitelné, jakým způsobem se jednomu nezávislému člověku podařilo vizuální stránku GTA IV po všech stránkách vylepšit. Už z galerie screenshotů uveřejněných v tomto článku je jasně patrné, že s iCEnhancer modifikací je GTA IV opět jednou z nejlépe vypadajících her současnosti.

GTA IV s překrásnou grafikou — luxusní iCEnhancer ENB Mod
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Z provedených testů procesorů a grafických karet je zřejmé, že modifikace není určena pro každého, ale jen pro majitele těch nejvýkonnějších počítačů. I GTA IV v původní kvalitě je dnes stále velmi náročné a na nejvyšší detaily si jej zahrají jen majitelé grafických karet střední třídy a vyšší, procesor je potřeba alespoň čtyřjádrový. Pokud si chcete GTA IV užít i s iCEnhancer módem v nejvyšší kvalitě, musíte mít doslova highendový počítač. I na kartě nVidia GeForce GTX 680 běží ve Full HD rozlišení hra s modifikací jen lehce přes čtyřicet snímků za sekundu, na všech ostatních testovaných kartách je pak cítit větší či menší trhání. Velké nároky klade modifikace též na výkon procesoru. Rozumným základem jsou procesory řady Core i5/i7 od Intelu (ideálně přetaktované), v případě AMD byste v počítači měli mít alespoň Phenom II X4 přetaktovaný alespoň na 3,5 GHz.

GTA IV s překrásnou grafikou — luxusní iCEnhancer ENB Mod
i Zdroj: PCTuning.cz

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama