green-house-nabizi-zabezpeceny-usb-flash-disk-picodrive-secure
Novinka Green House nabízí zabezpečený USB flash disk PicoDrive Secure

Green House nabízí zabezpečený USB flash disk PicoDrive Secure

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 2. 2012 10:45

Situace na trhu s úložnými médii, kam počítáme i USB flash disky, se neustále vyvíjí, což dokládá i uvedení nové modelové řady od výrobce Green House.

Reklama

V našich končinách ne příliš známá japonská společnost Green House zařadila do své produktové nabídky nové zabezpečené USB flash disky PicoDrive Secure, u nichž uvádí, že podporují 256bitové kódování AES na hardwarovém základě.

Disk jako takový má poměrně drobné rozměry, konkrétně 55 × 23,5 × 8,5 milimetrů. Hmotnost 11 gramů. Naneštěstí se připojuje pomocí staršího standardu USB 2.0, takže přenosové rychlosti nebudou kdovíjak úchvatné, což ví i samotný výrobce, který se jimi raději ani nepochlubil.

Tentokrát je zde pohyblivý, vysouvací, USB konektor, takže se nemusíte obávat o jeho poškození nebo v případě čepičky o její ztrátu.

Výrobce navíc u disku slibuje ochranu proti malwaru a možnost přepnutí do režimu pouze pro čtení, jako pojistky proti případné ztrátě dat. Nová řada zahrnuje disky ve velikostech 2 GB, 4 GB, 8 GB a 16 GB. Green House se je chystá prodávat za cenu 85, 157, 226 a 298 amerických dolarů.

Green House nabízí zabezpečený USB flash disk PicoDrive Secure
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama