google-ztratil-kontrolu-nad-androidem-tvrdi-charlie-kindel
Novinka „Google ztratil kontrolu nad Androidem,“ tvrdí Charlie Kindel

„Google ztratil kontrolu nad Androidem,“ tvrdí Charlie Kindel

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 1. 2012 12:45 31

Na svém blogu se nyní zaměřil na fragmentaci Androidu. Tento mobilní OS přirovnává ke zvířeti, které již není pod kontrolou společnosti, která ho stvořila.

Reklama

Microsoft se snaží všelijak podpořit svůj nový operační systém Windows Phone. Důkazem toho je zřejmě i nedávné prohlášení bývalého šéfa vývojářského ekosystému této platformy Charlieho Kindela.

Kindel sice před časem z Microsoftu odešel, aby založil svou vlastní společnost. Zůstal ale příznivcem systému, který spoluvytvářel. Na svém blogu, kde se věnuje nejen mobilním technologiím, zveřejnil nyní článek, v němž rozebírá dopodrobna Android a jeho fragmentaci.

„Je problematická pro koncové uživatele, vývojáře, operátory, výrobce ale i samotný Google,“ myslí si.

Pád Androidu prý ale nakonec nezpůsobí, ačkoli mu ho někteří, možná škodolibě a možná ne, prorokují. Jeden z předních vývojářů si je každopádně jistý tím, že Google už nad ním ztratil kontrolu a má prakticky nulovou šanci získat ji znovu zpět.

„Android není Google a Google již není Android. Tento mobilní OS se na něm stal nezávislým (nebo na někom jiném, když na to přijde),“ napsal. Ať už s tímto provokativně vyhroceným tvrzením souhlasíte nebo ne, doporučujeme vám navštívit Charlieho blog, kde se tomuto problému věnuje podrobněji.

„Google ztratil kontrolu nad Androidem,“ tvrdí Charlie Kindel
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama